De beste aprilsnarrene

De beste aprilsnarrene gjennom tidene

1. april er dagen for å lure noen. Vi har funnet de ti beste aprilspøkene, -les og le!

EN GOD LATTER FORLENGER LIVET: Har du lurt noen i dag? Hvis ikke har du sjansen nå!
EN GOD LATTER FORLENGER LIVET: Har du lurt noen i dag? Hvis ikke har du sjansen nå!
Publisert Oppdatert
Lite er morsommere enn å lure noen trill rundt, og lite er mindre morsomt enn å være den som blir lurt. Men fortvil ikke; dersom det skulle ende med at det er du som blir lurt i dag kan du alltids trøste deg med at det sannsynligvis er andre som går på dårligere spøker enn deg.

 

De 10 beste aprilsnarrene


1. Venstrehåndsburgeren

I 1998 kunne man over en to-siders annonse i USA Today lese at Burger King skulle lansere en helt ny type Whopper, nemlig venstrehåndswhopperen. Ingrediensene var de samme som i originalversjonen, men alt var snudd 180 grader, slik at den nye burgeren skulle passe de venstrehendte.

Dagen etter kunne man i samme avis lese at oppfinnelsen var en aprilspøk, men at Burger King-filialer hadde fått tusenvis av spørsmål om den nye versjonen. Samtidig hadde mange høyrehendte bedt om den originale høyrehåndsburgeren..

2. Tyngdekraften forsvinner

I 1976 annonserte den britiske astronomen Patrick Moore at man på en spesiell dag og på et spesielt tidspunkt, kunne oppleve en unik astronomisk hendelse i sin egen stue. Pluto skulle i følge Moore passere Jupiter på en slik måte at vi her på jorden ville oppleve en midlertidig begrensning av tyngdekraften. Dersom man hoppet eksakt eksakt klokken 09.47 ville man få oppleve en merkelig svevende følelse.

Aprilspøken ble fortalt på BBC radio, og radiostasjonen kunne i ettertid fortelle at de hadde mottatt hundrevis av telefoner fra mennesker som mente å ha følt seg svevende. En kvinne fortalte at hun og elleve venner til og med hadde svevd opp fra stolene de satt på.

3. Gratis vin

I 1987 kunne Bergens Tidende fortelle at Vinmonopolet skulle dele ut 10 000 liter med konfiskert smuglervin, men at man selv måtte stå for emballasjen. Ved åpningstid hadde 200 mennesker stilt seg i kø utenfor polet, med både flasker og bøtter i hendene.
 

4. Aluminiumslisens

Nederlandske TV-seere er minst like lite glade i å betale TV-lisens som nordmenn. Da en nederlandsk TV-kanal meldte om at regjeringen hadde funnet en ny teknologi for å spore opp lisensløse TV-tittere, men at man kunne unngå å bli tatt på fersken ved å pakke inn TV'en i aluminiumsfolie, ble butikkene tomme for folie bare noen timer etterpå.

5. Plystrende gulrøtter

I 2002 annonserte den britiske supermarkedkjeden Tesco at de hadde klart å produsere en helt ny type grønnsak, en "plystrende" gulrot. Det spesielle med den nye gulroten var at den hadde mange små hull i seg, noe som skulle gjøre at den plystret når grønnsaken var ferdigkokt.

6. Fyllekjøring på nettet

Å diskutere på nett når man er full fører sjelden noe godt med seg, og databladet PC Computing Magazine kunne i 1994 melde at det ville bli ulovlig å bruke Internett i beruset tilstand. Kontaktpersonen for den nye regelendringen var "Lirpa Sloof", og de leserne som forsøkte å lese navnet baklengs fikk bekreftet sine mistanker.

7. To dager for tidlig ute

I 1979 kunne en radiostasjon i London melde at England lå to dager foran resten av verden. Regjeringen mente den beste løsningen på problemet ville være å avlyse 5 og 12 april.

Radiostasjonen tok i mot flere telefonsamtaler på grunn av aprilspøken, blant annet fra en arbeidsgiver som lurte på om hun måtte gi de ansatte lønn for de avlyste dagene. Det morsomste er at det aprilspøken ikke holder rent logisk. Dersom man ligger to dager foran må man legge til to dager, å fjerne to dager vil bare føre til at man vil ligge ytterligere to dager foran resten av verden.
 

STUM SOM EN GULROT: Grønnsaken er god og sunn, men plystre gjør den neppe.
STUM SOM EN GULROT: Grønnsaken er god og sunn, men plystre gjør den neppe. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: colourbox.com

8. Klassisk klokke moderniseres

Britene er kjent for aprilspøkene sine, og en av de aller beste er fra 1980. Igjen er det BBC som er hjernen bak spøken, og denne gangen ble det meldt om at Big Ben skulle bli en digital klokke.

9. Virile hamstere

I 2000 meldte The Independent at amerikanske forskere hadde utviklet et Viagra-liknende medikament til seksuelt frustrerte kjæledyr, inkludert hamstere.

10. Eminem-hysteri

Gratis konsert: Radiostasjonen 98,1 Kiss i Tennessee, annonsert i 2003 at rapperen Eminem skulle ha en gratiskonsert på en parkeringsplass. Dette var bare tull, og spøkens opphavsmenn var nok ikke spesielt høye i hatten da de ble fengslet for å forstyrre den offentlige ro og orden. Flere politifolk måtte nemlig rykke ut for å ta seg av trafikkproblemene og de rasende lytterne som truet med å skade den ansvarlige DJ-en.

Kilder: Wikipedia.com, http://www.museumofhoaxes.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning