Cold turkey

Cold turkey er den mest beryktede og fryktede av alle avvenningsmetoder. Men også en av de mest respekterte. Cold turkey betyr å slutte på dagen, ved ren viljestyrke.

Publisert Oppdatert
Du ignorerer røykesuget og nekter å bøye deg for fristelsen til å ta en ny sigarett.
Det kan fungere for den underlige typen mennesker som rett og slett får det for seg at de skal slutte, og så bare gjør det. Denne gruppen kan grovt sett deles inn i tre mennesketyper.
Den ene er selv for spesialpedagoger vanskelige å kommunisere med. Det er de som gjennom hele evolusjonshistorien har sittet med bena på bordet og ledd av oss andre. De er de fødte ignorantene.

Den andre gruppen er de som har en besynderlig og imponerende evne til å fokusere på målet og resultatet, og som er villige til å forsake alt som er forstyrrende eller over¿ødig i forhold til dette.

Den tredje gruppen er de som må vite årsak og sammenheng. De bygger opp en mental buffer ved å sette seg grundig inn i hva som faktisk skjer i kroppen ved en røykeavvenning.

Følgende råd kan anbefales hvis du vil prøve cold turkey:

Bestem deg 100 prosent for å slutte. Vær taktisk og legg om de daglige rutinene forbundet med røyking. Et røykesug varer bare i 3-5 minutter. Når suget melder seg skal du puste dypt og rolig inn gjennom nesen, og ut gjennom sammenpressede lepper. Drikk masse vann, og hold deg unna røykekompiser og alkohol de første to ukene.

(Artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken 101 måter å slutte å røyke på, av Atle Bredesen.)

Foto: Dreamstime.com

Helse - Klikk.no
Fra Kvinneguidens forum:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning