Bort med babyfettet!

Finn formen etter fødselen!

Publisert Oppdatert
Dersom du nettopp har født eller er gravid, er det greit å vite hvordan du kan få tilbake din faste fasong igjen.

Fem pluss

Det finnes mange øvelser du kan gjøre, men det gjelder å gjøre de regelmessig og samtidig ikke stresse med å finne formen i full fart. Dermed tar det ikke så lang tid som du hadde trodd!

Forfatter av boken "Hot Mamas", Lou Paget, forteller at det faktisk er mulig for en hot mama å kombinere trening og amming selv om du føler deg sliten.

I følge Health Canada er det slik at ett år etter fødselen veier inntil en tredjedel av alle nybakte mødre rundt fem kilo mer enn de gjorde før de ble gravide. Det er sjelden at en kvinne krymper tilbake til sin opprinnelige størrelse uten litt innsats. Sannheten er at det krever tid og viljestyrke å få tilbake den gamle kroppen, men du kan se på denne utfordringen som noe positivt. En sunn og sterk kropp er forløperen til et sunt og aktivt sexliv!

Selv om de fleste medisinsk sakkyndige anbefaler å vente med trening til du har sluttet å blø og ikke lenger har smerter på grunn av sting, finnes det lette øvelser du kan gjøre som vil stimulere blodgjennomstrømningen i det ømme området mellom bena. Noen av de øvelsene kan du begynne med nesten rett etter fødselen.

Knipeøvelser er viktigere enn noensinne nå siden de styrker bekkenmusklene og gjør sex mye bedre, i tillegg hjelper det mot inkontinens.

Gruppetimer

Noen muligheter for deg som vil komme i form etter fødselen er blant annet:

 • yoga

 • pilates

 • skråøvelser som trener magen, for eksempel lette situps og bøyde ben

 • lett aerobiktrening, som å gå, jogge eller bruke stepmaskin

 • styrketrening med lette vekter, men både yoga og pilates gir styrketrening siden de bruker kroppsvekten som motstand

  Det å komme i gang med en form for trening vil ikke bare hjelpe deg å få igjen fasongen, men også gi deg energi og bedre humør. Du og mannen din kan for eksempel gå dere en kveldstur med barnevognen. Slik får du en trim i nabolaget, litt tid sammen med mannen din som par, og et barn som sovner lettere.

  En ny og populær måte for mødre å komme i form på er yogakurs for mor og barn. Slike kurs blir stadig mer tilgjengelige siden kvinner synes det er en fin og forsiktig måte å styrke sin egen kropp på, samtidig som de opplever et fysisk og følelsesmessig felleskap med barnet. De lærer også yogateknikker for å gjøre barna mer rolige og avslappede. Hør med ditt lokale trenings- eller yogasenter!  Kilde: "Hot mamas", Lou Paget. Pantagruel Forlag 2006

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning