Boktips: Å lære

Jeg er mamma til to jenter. En dag jeg var i bokhandelen kjøpte jeg, mer eller mindre på impuls, en bok som lå på disken. "Å lære" heter den, og gir tips til hvordan foreldre (og andre) kan stimulere læring hos barn fra 0-6 år.

Publisert Oppdatert
Boken er glad, og full av farger, akkurat som barna. Den har masse illustrasjoner som beskriver både aktiviterer og utvikling. Boken gir også informasjon om hva som er vanlig å beherske på hvert alderstrinn. Lurer du for eksempel på om barnet ditt kan være fargeblind som treåring, fordi det sliter med å lære farger, finner du svar i boken. Både på hva som er vanlig å kunne, og på hva du som forelder eller annen omsorgsperson kan gjøre for å stimulere barnet.

Boken er delt inn i kapitler som tar for seg utviklingen fra baby til barnet skal inn i skolen. Første kapittel forteller om babyen som lærer å bevege seg, videre fra stående til hopping, og hvordan sansene utvikles. Den forteller hvilke leker babyen liker best, hva du kan leke sammen med barna dine uansett alder, hvordan dere kan gjøre ting sammen, og hvordan barnet utvikler seg gjennom samspillet med deg.

Det aller beste med boken var alle ideene jeg fikk. Boken beskriver massevis av leker: hvor-er-leken, kil-meg-på-magen-leken, spise-fersken-leken, søle-leken, vanne-hagen-leken, følge-streken-leken mm. Også er det kjekt at man lett kan finne forventet atferd på forskjellige alderstrinn, for å finne tips til hvordan man best kan hjelpe.

Boken kan du kjøpe ved å klikke her .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning