Blir du ikke gravid?

Det er mange som sliter med å bli gravide, men det er mye du kan forsøke som kan hjelpe deg i prosessen.

Publisert Oppdatert
Mange par vil har det så naturlig som mulig i forsøket på å bli mer fruktbar. Naturlige metoder kan hjelpe å forbedre fruktbarheten, og dette kan også være et rimelig alternativ i enkelte tilfeller hvor mannen, kvinnen eller begge sliter med senket fruktbarhetsevne.

Hjelpende triks

Nedenfor kan du lese ti tips som kan hjelpe deg og din partner å bestemme over fruktbarheten, helt naturlig.

Spå eggløsing

Å lære når du har eggløsing er nøkkelen for å forbedre fruktbarheten din. Dette er fordi når dere har sex nær eggløsing, vil dette bedre sjansene deres for å bli gravid for hver menstrasjonssyklus.

En måte å sjekke om du har eggløsing er å bruke et kroppstermometer som kan lese av temperaturen din. Temperaturen varierer underveis i en menstruasjonssyklud, og kan gi deg en pekepinn på når du har eggløsning.

Sjekk etter andre signaler for eggløsing

Se på utfloden din om du har eggløsing. Om kroppen produserer mye utflod og konsistensen er slimete, kan dette bety at du har eggløsing og er mest fruktbar. Men om utfloden er tørr og en liten mengde blir produsert, betyr dette at du er mindre fruktbar.

Noen kvinner opplever også såkalte "mellomsmerter", en mild smerte i eggstokkene som indikerer at du har eggløsing.

Bruk boxershortser

Menn bør bruke boxershortser fremfor vanlige truser. Dette hjelper på å forbedre et pars sjanse for å bli gravide fordi bruken av boxershortser reduserer risikoen for overoppheting for testiklene, noe som kan resultere i at sæden blir skadet.

Bli gravid - sex

Mens å time sex rundt eggløsing kan bedre sjansene deres for å bli gravid, kan en annen faktor også hjelpe, nemlig " bli gravid-sex". Dette er fordi visse seksuelle stillinger kan hjelpe til å føre sæden nærmere livmoren. Dette kan øke sjansene for unnfangelse for kvinnen.

Orgasme for kvinnen

Det er velkjent at når menn får orgasme, kan kvinner bli gravide. Men orgasmer for kvinner er også svært viktig når et par forsøker å få barn. Når en kvinne opplever en orgasme gjennom sex, hjelper dette til med å suge til seg sæden inn i livmoren, dermed øker sjansene for å bli gravid.

Løft opp hoftene etter sex

Etter at dere har hatt samleie, forsøk å løfte hoftene dine mot taket, dette kan hjelpe på å bedre sjansene dine for å bli gravid fordi sæden kommer nære livmoren, i tillegg hindrer dette at sæden renner ut igjen med en gang.

Ligg i sengen i rundt 20 minutter med en pute under hoftene dine.

Ikke skylle deg

Dette er helt vanlig etter sex, men å dusje kan faktisk redusere sjansene dine for å bli gravid. Dusjing påvirker den kvinnelige fruktbarheten fordi det forstyrrer den naturlige ph-verdien som vaginaen har, det kan også trigge vaginale infeksjoner.

Sjekk deg

Å teste den generelle helsen din, kan bedre fruktbarheten din fordi det kan hjelpe deg å identifisere fruktbarhetsproblemer og tilstander som skjult kan påvirke evnen din til å bli gravid. Både du og partneren din bør sjekke dere for seksuelt overførbare sykdommer eller kjønnsykdommer. Dette kan påvirke både mannlig og kvinnelig fruktbarhet.

Regulere treningsrutinen din

Mens trening kan hjelpe fruktbarhet gjennom å holde en sunn vekt, kan for mye trening gjøre at du mister mensen og dermed kan oppleve senket fruktbarhet. Om du merker en uregelmessighet i menstruasjonen din, bør du redusere treningsmengden så du kan bedre sjansene dine for å bli gravid.

Sunn innvendig

Sørge for at du er nøye på hva du putter i munnen din. Medisiner du får på resept, i tillegg til tobakk og alkohol kan påvirke fruktbarheten din. I tillegg er dietten din sentral for fruktbarheten din. En sunn diett kan hjelpe deg å bli gravid.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning