Bli gravid nå!

Om du sliter med å bli gravid, trenger du ikke ta alle sorgene på forskudd. Det er nemlig mye du kan gjøre for å hjelpe til.

Publisert Oppdatert
Kvinner som har vanskeligheter med å bli gravide føler seg ofte hjelpeløse i forsøket på å bli gravide. Likevel er det viktig å huske på at det er mye du kan gjøre for å bedre sjansene dine.

Nedenfor kan du lese flere tips og følge dem om du har problemer med å unnfange.

Syklusen

Sjansene for å bli gravid avhenger av menstruasjonssyklusen hver eneste måned, og mer spesifikt, eggløsingen. Derfor er det å avtale samleie en god måte å bedre fruktbarheten din.

Stillinger

Når du forsøker å bli gravid, kan dette ofte skape press og stress mellom deg og partneren din. Par føler seg ofte for trøtte til å ha samleie.

Derfor er det viktig at dere øver dere på seksuelle stillinger som dere begge vet er godt og som fremskynder utløsning dersom det er målet.

Sunn mat

Helsen din spiller stor rolle når du prøver å bli gravid. Å spise sunne, velbalanserte måltider er essensielt for å forberede kroppen din for en graviditet. Spis mat med de nødvendige vitaminene for å holde deg sunn og sterk. Livsstilen din kan også påvirke oddsene for å bli gravid.

Positivitet

Fysisk helse er likevel ikke den eneste faktoren som er viktig når du forsøker å unnfange. Din mentale helse spiller stor rolle. Negativ tankegang kan ofte være et hinder for graviditet og dette kan føre til alvorlige helseproblemer, og dermed redusere sjansene for å bli gravid.

Medisin

Flere og flere par bruker fruktbarhetsmedisin for å bedre sjansene for å bli gravid.

Hør med legen din hvilke fruktbarhetsmedisiner som fungerer best for forskjellige fruktbarhetsproblemer, samt hvilke bivirkninger og graviditetsrisker dette innebærer.

Alternativ

Akupunktur er en annen metode som kan hjelpe deg å bedre fruktbarheten din.

Sist, men ikke minst: Forsøk å slappe av, og ikke bruk all energi på å bekymre deg over om dere kan få barn. Dersom dere har forsøkt i 12 måneder eller mer uten resultat bør dere kontakte lege, som kan hjelpe dere i veien videre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning