Årets påskefilmer

Bytt ut ski og appelsin med en tur i kinosalen!

Publisert Oppdatert
Blir det ikke fjelltur i påsken? Fortvil ikke, kinoene er åpne, og har mange godbiter å by på:

Dragetreneren

Animasjon - USA - tillatt for alle
I Dragetreneren tas vi med til den mytiske vikingtiden, fylt av ville drager og spennende eventyr. Filmen er basert på boken til Cressida Crowell, og forteller historien om den unge vikinggutten som ikke helt passer inn blant de andre vikingene. I landsbyen han kommer fra har de en lang tradisjon med heroiske dragedrepere, som det forventes at den unge gutten skal tre inn i. Men alt snus på hodet når han møter sin første drage.

Gylne tider

Drama - ROU/FRA
Denne filmen består av fem korte filmer som alle på sitt vis handler om de innfløkte og tidvis riktig så absurde konsekvensene av det rumenske kommunistregimets mål om å kontrollere ethvert aspekt av rumenernes livsførsel. De små filmene er alle vandrehistorier fra tiden da Nicolae Ceausescu styrte med jernhånd.

Hemmeligheten i deres øyne

Krim/Drama/Spenning/Thriller - ARG/ESP - 15 år
Benjamín Espósito undersøker saken der en ung kvinne er blitt brutalt myrdet i Buenos Aires. En anne etterforsker Romano mener de skyldige er to immigranter, for å bli kvitt saken. Nå er det opp til Esposito å finne morderen. Kan det være en ung mann som på mange fotografier ser svært mistenkelig på offeret?

London River

Drama - DZA/ENG/FRA -
London sommeren 2005; T-banen og busser rundt i byen har blitt utsatt for terror. En mor reiser til london for å lete etter sin datter. Her treffer hun en fransk mann som leter etter sin sønn. Noen ganger treffer mann og kvinne hverandre av helt feil årsaker. London River handler ikke om terrorhandlingene i London, men om de menneskene angrepene rammer og hva som skjer i etterkant av et angrep. Hvordan vanlige folk må hanskes med høyst uvanlige utfordringer, og trosse sine egne fordommer for å kunne samarbeide.

Polanskis Skyggen

Thriller - USA/DEU -
Skyggen (The Ghost Writer) er en thriller med Ewan McGregor, Pierce Brosnan og Kim Cattrall, fra den Oscar-vinnende regissøren Roman Polanski, mannen bak blant annet Pianisten, Chinatown og Rosemary's Baby.

Den suksessfulle, britiske skribenten som går under kallenavnet "The Ghost", blir bedt om å ta over skrivingen av tidligere statsminister Adam Langs memoarer. Skribentens egen agent er sikker i sin sak og anbefaler ham å ta jobben, en slik sjanse kommer ikke ofte i løpet av en karriere.

Men det skal bli tydeligere for mannen at prosjektet er dødsdømt allerede fra starten. Ikke minst fordi forgjengeren, den første skribenten som var satt på bokprosjektet, blir funnet død under mystiske omstendigheter.

Det begynner å gå opp for noen og enhver hva som står i vente - at sannheten kan bli omskrevet.

Serge Gainsbourg, vie héroïque

Drama - USA/FRA -
Den skandaleomsuste franske sangeren og komponisten Serge Gainsbourg utfordret verden med sin provoserende musikk og livsstil. Dette er filmen om hans liv.

Serge Gainsbourg, vie héroïque Ble fødtes som Lucien Gainsbourg og vokste opp i det nazi-okkuperte Paris på 40-tallet. Vi får følgen hans vei gjennom tiden som musiker på 60-tallet, frem til hans død ved 62 års alder.

The Bounty Hunter

Komedie/Romantikk - USA -
Milo Boyd (Gerard Butler), en dusørjeger uten nevneverdig suksess, får drømmejobben når han blir gitt oppgaven med å oppspore sin egen ekskone, reporteren Nicole Hurly (Jennifer Aniston).

Han regner med det vil være lett-tjente penger, men når Nicole unnslipper og han må konsentrere seg om å følge et spor i en mordsak, innser Milo at ingenting noengang er lett-tjent mellom ham og Nicole. De to eksene prøver stadig å overgå hverandre inntil de befinner seg i livsfare. De trodde løftet om å ære og elske hverandre var vanskelig å holde, men å holde seg i live vil komme til å bli langt vanskeligere.

The Last Station

Drama - USA/DEU/RUS -
Etter nesten femti års ekteskap finner grevinne Sofya, Leo Tolstojs hengivne kone, lidenskapelige elskerinne, muse og samarbeidspartner, sin verden snudd på hodet. I henhold til sin nyskapte religion har den store russiske forfatteren frasagt seg sin adelige tittel, sine eiendommer og til og med familien til fordel for fattigdom, vegetarianisme og til og med sølibat.

Yohan - barnevandreren

Familiefilm - NOR -
Yohan er er en Askeladden-fortelling om talentfulle Yohan på 10 år. Han bor på en fattig heigård sammen med foreldre og fire søsken. Yohan blir tvunget ut på vandring til de rikere gårder øst på Sørlandet. Han blir gjeter og passer buskapen mot ulv og bjørn og truende mennesker. Filmen er tro mot historiske fakta om barnevandringene på Sørlandet på slutten av 1800-tallet. Mot alle odds lykkes Yohan i å overleve, selv om utgangspunktet er bunnløs fattigdom og mange utfordringer. Her får vi alle ingredienser med misunnelse, jantelov, forelskelse og kampen mellom det gode og det vonde.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen