Alle barn fortjener å feire jul!

Å tilbringe julaften i sykeseng eller på institusjon er dessverre realiteten for mange barn. For andre året på rad arrangeres det "juledugnad" for barna.

Publisert Oppdatert
For de fleste består julen av hyggelig familiefeiring, julegaver under treet og massevis av godteri. Slik er det dessverre ikke for alle. Det som er så sørgelig er at det er fint lite noen av oss kan gjøre med det. Det vi derimot kan bidra til er at det blir litt mindre kjedelig, trist og skummelt.

Battlefield.no er et nettsted og et nettsamfunn med 15.000 medlemmer, som drives på dugnad av og for spillinteressert ungdom (i alle aldere). Jula 2005 samlet Battlefield.no inn spill, spillemaskiner, film og annet utstyr til en samlet verdi av over 100.000 kroner. Målet med innsamlingen var å gjøre jula litt lysere for kreftsyke barn på Radiumhospitalet i Oslo og St. Olavs Hospital i Trondheim.

Dele spilleglede

Det ble samlet inn så mye under fjorårets dugnad at bidrag ble distribuert til flere institusjoner. Battlefield.no setter nå i gang Juledugnad 2006. - Vi vil la frivillighetsprinsippet fra nettsamfunnet vårt gå ut over vår egen underholdning og glede, sier Espen Thomassen (32), daglig leder i Battlefield.no.

Både privatpersoner og forskjellige firmaer bidro til fjorårets innsamlingsaksjon, som utelukkende ble "markedsført" i forskjellige spillforumer og -miljøer på Internett.

Årets formål

- Vi vil ikke ha problemer med å finne mottakere for juledugnaden i år. Sykehus og institusjoner har ikke mulighet til å prioritere spill, film og underholdning på sine stramme budsjetter, og behovet er helt klart til stede. Vårt bidrag i fjor ble svært godt mottatt av ledelse på sykehusene og institusjonene som mottok gavene, og barna selvfølgelig, sier Thomassen.

Trenger hjelp

Dugnadsgjengen satser i år på å engasjere enda flere bedrifter og privatpersoner enn i fjor. - Jeg vil oppfordre alle bedrifter, og særlig dem som jobber med produksjon og distribusjon av spill og film til å ta kontakt. All hjelp til å spre informasjon om dugnaden er også svært kjærkommen. Privatpersoner som kunne tenke seg å donere noen kroner, spill, konsoller eller film er vi også svært interessert i å komme i kontakt med, avslutter Thomassen.

For mer informasjon, se Juledugnad.no.

i_219803

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning