8 ting enhver kvinne bør vite

Kanskje har du aldri lurt på hvorfor det gjør så usannsynlig vondt å bli tråkket på av en stilett, eller hvor dyr en drink kan være. Her får du likevel svar på noen av livets rariteter.

Publisert Oppdatert
Hvorfor gjør det så vondt å bli tråkket på av en stiletthæl?
Har du noen gang blitt tråkket på av en, så vet du hvor vondt det gjør. Du får garantert en øm og blå fot i et par uker etterpå, og du kan til og med risikere å briste eller brekke små ben i foten.

Det er ikke vanskelig å forstå at det gjør vondt, hælen er tross alt tynn, og vekten av kvinnen oppå skoen blir konsentrert i et svært lite areale. Likevel er det overraskende hvor stort trykket faktisk er; en kvinne iført stiletthæler utøver nemlig et trykk mot underlaget som er større enn det en elefant gjør - selv om elefanten kun står på ett ben. Tenk på det neste gang du tråkker mannen på tærne når dere danser!

Hvorfor er noen sminke og hudpleieprodukter så mye dyrere enn andre?
En sjampo til 20 kroner kan være like god som en til 200, og en billig rouge kan være akkurat riktig for deg. Man trenger nødvendigvis ikke å bruke masse penger for å se bra ut, og velger du rimelige varianter har du råd til flere slag også. Mange av de dyre merkene er ekstra dyre på grunn av merkelappen på krukken, så vær ikke for sikker på at du får en bedre krem selv om du bruker fire ganger så mye penger på den. En ting bør du likevel bruke litt penger på, nemlig foundation. En dyr foundation både kjennes og ser bedre ut enn en billig en.

Hvorfor heter det blowjob når pusting eller blåsing ikke har noe med saken å gjøre?
En blowjob, eller på godt norsk, en sugejobb, har (hvis du gjør det riktig) ingenting med hverken pusting eller blåsing å gjøre. Ordet har sin opprinnelse i USA, der man på 50-tallet ville "pakke inn" det meste som hadde med sex å gjøre. Beskrivelsen av en manns sædavgang ble derfor omskrevet til «to blow». 10 år etter tok britene og australierne ordet inn i sitt vokabulær, og i dag er ordet velkjent i de fleste land verden over.

Hvor stor er verdens største penis?
En gjennomsnittelig (på tvers av nasjonalitet) erigert penis er omlag 15 centimeter. Mange menn ønsker seg større utstyr, men de færreste ønsker seg nok verdensrekorden, som ble dokumentert av Dr. Robert L Dickinson tidlig i det tyvende århundre. Penisen skal ha målt 34 centimeter, og vil dermed underbygge påstanden om at størrelse betyr noe. Au!!

Hvem fant opp sjokoladen?
Det første folkeslaget vi vet lagde sjokolade er urbefolkningen i Mexico og Sentral-Amerika. De blandet kakaobønner med krydder, som de lagde til en hot drikk. Senere ble kakaobønnene bragt til Spania, der nye varianter ble oppfunnet. Den gode smaken spredte seg deretter til hele Europa, og selv om både konsistensen og smaken har endret seg siden det, så er sjokolade fortsatt høyt elsket, særlig blant premenstruelle kvinner.

Hvor dyr er verdens dyreste drink?
Å bli spandert på når man er på byen er ikke ekstraordinert, med mindre drinken inneholder en gigantisk diamantring. En eksklusiv restaurant i nærheten av Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford tilbyr en drink bestående av champagne og diverse dyre likører. Det er derimot ikke spriten, men diamantringen, som får prisen opp på svimlende £15 250 per glass. I følge eieren har han solgt et par glass.

Kan man bli avhengig av sukker?
Alle jenter som har vært på diett vet at det praktisk talt er umulig å kutte ned på sukkerinntaket. Vi blir sure og irritable hvis vi ikke kan spise sjokoladen vi så gjerne vil ha, og det er både psykiske og fysiske årsaker til avhengigheten. Sukker er vanedannende, akkurat som salt. Heldigvis gir det fysiske suget seg etter ganske kort tid. Klarer du å holde deg uten sukker i tre uker bør du merke stor forskjell i sukkerbehovet.

Hvor mye sex har verdens befolkning?
I følge WHO foregår det til enhver tid 69444 samleier, hvert eneste minutt hele døgnet, hele året.

Kilder:
Danske Woman

sexualrecords.com

fieldmuseum.org

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning