10 tegn på at du er gravid

Er du på vill jakt etter gravidsymptomer? Her får du listen over de 10 tegnene som kan si deg om du bærer på en liten en eller ei..

Publisert Oppdatert
Skulle du mest av alt her i livet ønske at du var gravid, og i jakten på en positiv graviditetstest har du sett deg blind på symptomer som kanskje vil si at du ruger på en liten verdensborger..? Her får du listen over 10 tegn som KAN tyde på at du er gravid, og i hvilken grad du skal stole på dem:

Mensen uteblir

Har du vanligvis regelmessige sykluser, men opplever at mensen uteblir, kan dette være det første tegnet på en graviditet. Vær imidlertid oppmerksom på at menssyklusen er sårbar for stress, så det kan også hende at det sterke ønsket om å bli gravid fører til at kroppen rett og slett kommer i ubalanse.

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Uvanlig mens

Noen kvinner opplever å ha menstruasjonsliknende blødninger selv om de er gravide. Hvis menstruasjonen arter seg annerledes enn normalt kan dette være et tegn på at du er gravid. Men igjen; menstruasjonen er sårbar, så kanskje bunner årsaken ut i noe helt annet.

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Du "føler" deg gravid

Noen gravide mener de kan merke at de er gravide. Selv om dette i noen tilfeller kan stemme kan psyken spille deg et puss, i alle fall om du har et stort ønske om å bli gravid. Kanskje ønsker du deg det så sterkt at kroppen din reagerer fysisk?

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Kvalme og oppkast

Den berømte morgenkvalmen er et graviditetssymptom mange kvinner gjerne skulle vært foruten. Om du opplever å være kvalm i mye større grad enn normalt kan dette bety at du er gravid, men se det an litt, kanskje er du bare blitt syk?

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Ømme bryster

Opplever du å få ømme bryster og brystvorter kan dette være et tegn på graviditet. Noen kvinner opplever dette i forkant av menstruasjon, så det trenger ikke bety annet enn det.

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Forstørret livmor

Etter en stund vil livmoren naturlig nok bli større. Om livvidden blir større uten at du har endret livsstil eller kosthold kan dette bety at du går rundt med en "gratispassasjer".

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Hud og hår endrer seg

Mange gravide opplever at hud og hår endrer seg. Krøllete hår blir slett og omvendt, noen får kviser, andre får en glød i huden som de ikke har opplevd før.

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Du får merkelige lyster

Har du aldri likt sylteagurk før, men nå bare MÅ du ha det? Gravide kan oppleve å få merkelige lyster, noen rarere enn andre. Knasking av isbiter er en kjent "dille", andre kvinner syns det er himmelsk å lukte på veggene i en rå kjeller. Lakris er også en vanlig graviditetsdille.

Tegn på at du er gravid? - Kanskje

Positiv graviditetstest

Selv om du har flere av de nevnte symptomene er det graviditetstesten som setter spikeren i kista for de fleste. Følger du bruksanvisningen kan du være ganske så trygg på at testen viser korrekt resultat. Husk bare på å ikke teste for tidlig!

Tegn på at du er gravid? - Sannsynligvis

Ultralyd viser hjerteslag

Selv om alt annet tyder på at du er gravid er mange gravide ikke helt sikre før de har vært hos lege for å sjekke at alt er som det skal. En ultralyd som viser hjerteslagene til den lille er den siste bekreftelsen på at dere bør forberede dere på å bli foreldre.

Tegn på at du er gravid? - Ja!

i_231847

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning