Heller Kambodsja enn Thailand!

Etter flere turer til både Thailand og Kambodsja er vi ikke lenger i tvil: Kambodsja slår Thailand ned i støvlene som badedestinasjon.

Publisert Oppdatert
I en tid med gjentatte jordskjelv og overhengende tsunamifare i Andemansjøen, er ikke lenger Phuket og naboøyene like attraktive. Verken for solslikkende turister eller for Thailands egen befolkning.

Flere av jentene vi prater med her nede forteller at de tidligere anså Phuket som Thailands desidert flotteste sted å feriere. Den tiden er over.
- Moren min sier at jeg ikke får dra dit, forteller Ayung (25) i Pattaya.
Hun synes Pattaya er et møkkested, men det er tross alt her pengene her.

Etter tsunamien og jordskjelvet i forrige uke (som vi kunne føle over store deler av landet) har Pattaya opplevd en ny vår. Turistene kommer som aldri før, og det er ikke bare single mannfolk på jakt etter å slukke sine sorger i billig alkohol og vakre, pengesiklende lokale jenter. Barnefamilier og par som opprinnelig hadde tenkt seg til den andre siden av landet kommer nå hit istedet. De fleste blir skuffet over hvor masete alt sammen er her, selv om Jomtien Beach 2 km lenger sør en noe roligere enn Pattaya. Frekke taxikjører og innpåslitne selgere av begge kjønn gjør ferieopplevelsen til noe helt annet enn avslappende. I tillegg er stranda i Pattaya så stygg og skitten at det knapt går an å bade der.
Mange innser at de heller burde reist til Koh Chang eller Koh Kut, som ligger nærme den kambodsjanske grensen. Dette er øyer som etter hvert vil bygges ut for mer familie- relatert tursime.

Det lille landet i øst:
På andre siden av grensen i øst ligger flere hundre kilometer med kritthvit sand, klart vann og svaiende kokosnøtter. Uten så mye som en eneste farang å skue. Det er hit investorene har begynt å snu nesen. Dette er fremtidens land for de som vil satse på turisme i sørøst-Asia. Ikke bare har de Angkor Vat- templene som i seg selv gjør det verdt å ta turen halve kloden rundt. De har også en hovedstad som slår Bangkok trill rundt når det gjelder atmosfære folkeliv og spisesteder. Phnom Penh var en gang Asias hyggeligste by. Det skal den bli igjen, sier kambodsjanerne. Her blandes Østens mystikk med det gamle franske kolonibygninger og artdeco stilens lyse farger.

Sihanoukville; badeenglenes beste hemmelighet:
Men det er kysten som er målet for de fleste, inkludert oss selv. Sihanoukville er landets største badeby, og har et utall av større og mindre strender. Vi velger Oechheutal - stranden, som etter sigende er den mest kommersielle. Den viser seg dog å være kjempeflott, hvertfall sammenlignet med de større strendene i Pattya og Phuket. Her finnes ingen stygge vannscootere eller paraseilere. Med kritthvite strender og en sand som minner og Phi Phi -øyene for 15 år siden, bestemmer vi oss for å bli litt lenger enn den ene natten vi sjekket inn for.

For her kan vi fråtse vi i masse god sjømat og nyte en avslappende hengekøyetilværelse. O

g ikke minst universets vakreste solnedgang! Synes vi hvertfall.

No more Thailand etter dette..Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning