Helgens anbefalinger

Vil du se film i helgen? Her er helgens anbefalinger!

Publisert Oppdatert
Stilsikker narkobaron som eier Harlem, innvandrer med uventet kone i det kalde nord og en mann som prøver alt for å vinne friheten- dette skjer i helgen!

Les mer på Kulturo.no!

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - American Gangster


Frank Lucas er selve symbolet på organisert kriminalitet.
Frank Lucas er selve symbolet på organisert kriminalitet.

To av samtidens mest etablerte skuespillere braker sammen i Ridley Scotts moderne epos fra de amerikanske gater.

Denzel Washington spiller Frank Lucas, en sort narkobaron som står over mafiaen. Russel Crowe er den ukonvensjonelle og ærlige snuten som skal ta knekken på ham. For å klare det må Crowes karakter, Richie Roberts, først hamle opp med alle de korrupte kollegene som står mellom ham og «heroinhero» Lucas.

Denne filmen har alle de rette gangsteringrediensene. Familien er viktig, lojalitet er alt og en meget varierende definisjon av snill og slem råder. Og det utgjør på alle måter en god film. Likevel mener vår anmelder at filmen neppe blir værende blant de helt store gutta i sin sjanger, rett og slett fordi den ikke er episk nok. Han gir den derfor karakteren 7 av 10 poeng.

 • Se trailer.
 • Les vår anmeldelse av "American Gangster".
 • Mer informasjon om filmen i prisguiden.
 • Finn flere aktuelle kinofilmer.

  Ukens DVD-film - Vinterland

  Innvandrerkjærlighet i det kalde nord blir satt på prøve i "Vinterland".

  I Norges kalde nord lever innvandreren Renas. Han lever et noe enkelt liv, der det mest spennende i hverdagen er den røde telefonkiosken ved huset hans som stadig ringer med familiemedlemmer fra gamlelandet på tråden.

  En dag skjer det dog noe mer utenom det vanlige; Renas har blitt gift. Eller det vil si, bruden har giftet seg med et portrettbilde av ham, og venter på oppholdstillatelse i Norge. Tragikomisk blir det når bruden han møter på flyplassen ser noen størrelser større ut en prinsessen han har sett på gamle fotografier.

Vår anmelder så denne filmen da den gikk på kino, og mener denne relativt korte fortellingen er god på grunn av sine karakterer og sin jordnære fremstilling av en historie som på ingen måte er unik eller enormt nyskapende. Heller har regissør Hisham Zaman etter hans mening klart å styre unna benkestirre-grøfta. Han gir den derfor 7 av 10 poeng.

 • Les vår anmeldelse av "Vinterland".
 • Mer informasjon om filmen i prisguiden.

  Ukens klassiker - Papillon

  Papillon prøver alt for å bli en fri mann.

  Steve McQueen og Dustin Hoffamn spiller i denne klassikeren fra 1973 som handler om frihet og brorskap, basert på Henri Charrieres roman om med samme navn.

  McQueen spiller Papillon, som er fransk for sommerfugl, en liten og ganske mislykket kriminell. Riktig ille går det for Papillon når han feilaktig anklages for mord og sendes avgårde til en straffekoloni på Fransk Ny-Guinea. Oppholdet der setter i sving kreativiteten til hovedpersonen vår, han blir nemlig besatt av tanken på å flykte. Uheldgivis blir han tatt gang, på gang, på gang og straffes hele tiden hardere.

  Regissør Franklin J. Schaffner har med Hoffman og McQueen laget en sterk film om kampen for frihet, om det å finne lykken i livet og om å holde ut når tilværelsen er som mørkest.

 • Mer informasjon om filmen i prisguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning