Helgens anbefalinger - uke 48

En dame som tør å grine og denger zombier er noe av innholdet i Kulturo.nos filmanbefalinger.

Publisert Oppdatert
Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger!

 • Les mer på Kulturo.no!


 • Ukens kinofilm - Resident Evil: Extinction


Yndige Alice er tilbake for å knerte hjerneløse og sultne zombier. Denne gangen mer enn noen gang før dreier det seg om den nakne tilværelsen.

Alice havner uforutsett i selskap med en konvoi av mennesker.

Nærmere bestemt er det de siste overlevende i USA som prøver å krysse ørkenen på flukt fra zombier og på jakt etter mat.

Det leder den triste og nedbrutte gjengen til Las Vegas, med monstrene fra Umbrella hakk i hel. Alice, igjen brakt til liv på lerret av Milla Jovovich, hjelper til, mer kamplysten enn noen gang.

Denne filmen er ett klassisk eksempel om å ta det man får.

Nei, "Resident Evil: Extinction" er ingen eksemplarisk actionfilm ei heller en eksemplarisk grøsser. Så hvorfor anbefale den?

Jo, den er en stilig og fartsfylt, foreløpig, avsluttning på en trilogi som attpåtil har en god hovedperson som denne gangen er direkte emosjonell.

Velbekomme zombier! Vår anmelder mener filmen er nokså god, blant annet på grunn av sin rå og grafisk voldsfremstilling. Hun gir den derfor 6 av 10 poeng.

 • Se trailer.
 • Les vår anmeldelse av "Resident Evil: Extinction".
 • Mer informasjon om filmen i prisguiden.
 • Finn flere aktuelle kinofilmer.

  Ukens DVD-film - Harry Potter og Føniksordenen

  Harry Potter og vennene hans på Galtvort Høyere Skole for Hekseri og Trolldom er igjen aktuelle, denne gangen i en dyster og velspilt DVD-utgave.

  I takt med at hovedpersonen vår Harry blir eldre, blir også eventyrene på Galtvort skumlere og dystere.

  Denne gangen er det litt av hvert som braker løs over hodet på den unge magikeren som bor hos sin ekle onkel og dumme tante.

  Dementorene, de ekle greiene som suger opp folks sjeler, er på ville veier og Voldemort er også tilbake. Det blir ikke noe bedre av at Magidepartementet nekter å tro på gutten med lynarret i panna og innsetter en sadist av verdensklasse som rektorinne på Galtvort.

  Filmene om Harry og Co. har for lengst solgt seg inn i hjertene til både store og små.

  Denne utgivelsen er intet unntak. Vår anmelder mener den er god, selv om hun savnet en forløsende showdown på slutten.

  En disk ekstramateriale er også med. Hun gir den derfor 7 av 10 poeng.

 • Se trailer.
 • Les vår anmeldelse av "Harry Potter og Føniksordenen".
 • Mer informasjon om filmen i prisguiden.

  Ukens klassiker - Mitt Afrika


Klassikeren denne helgen er den storslåtte, romatiske og såre filmatiseringen av Karen Blixens roman med samme navn. I hovedrollene står to solide skuespillere som nylig har spilt sammen igjne, nemlig Meryl Streep og Robert Redford.

Regissør Sidney Pollack forteller i denne filmen fra 1985 historien om Karen Blixen, en dansk baronesse med plantasje i Kenya. Hun opplever av ektemannen, spilt av Klaus Maria Brandauer, bedrar henne med andre kvinner.

Ikke at det plager fru Blixen nevneverdig, hun utvikler nemlig et godt øye til jegeren Denys Finch Hatton, portrettert av Robert Redford. Han elsker henne likefullt, men er redd for å gifte seg i frykt for mist frihetsfølelsen som er så viktig for ham.

Denne heller klassiske kjærlighetshistorien utspiller seg på et fascinerende kontinent, fullt av kultur og konflikter en kvinne fa Danmark har vanskeligheter å forstå.

Regissør Pollack har hatt gode skuespillere til å fortelle en historie som er solid både når det kommer til dialog, intriger og følelser. I tillegg kommer den større konteksten "Mitt Afrika" utspiller seg. Det er så absolutt en klassiker verdig. Og da har vi ikke en gang nevnt musikken og de gripende naturopptakene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning