Helgens anbefalinger - uke 20

Da Vinci koden tar steget mot lerretet, og feilene blir tydeligere. Ukens anbefalinger inneholder en uten dialog, en med dialog, og selvfølgelig en med masse biler..

Publisert Oppdatert
( Kulturo.no ) Hver fredag klokken 17.00 vil vi i Kulturo trekke frem tre filmer vi synes er verdt å bruke tiden i helgen på. Dette er denne helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Da Vinci koden

Denne filmen bør du ikke se fordi den er basert på et utrolig godt manus, du bør ikke se den fordi musikken er spesielt bra, du bør heller ikke se den fordi skuespillerne gjør noen utpreget bra jobb. Grunnen til at du bør se denne er fordi dette er filmen som "alle" snakker om, og filmen som preger alle typer medier både før premieren, og etter. Det skal også sies at det er en rekke gode skuespillere med i denne filmen. Tom Hanks gjør sin første filmrolle siden 2004, og også Ian McKellen, bedre kjent for mange som Gandalf, dukker opp som en eksentrisk brite.

Det som likevel er det mest interessante med historien er den rause blandingen av fiksjon, fakta og spekulasjoner. En blanding som har fått ca 50 millioner til å lese boka, og som også sannsynligvis vil få enda flere til å se filmen. Påstanden om at Jesus var gift med Maria Magdalena og opphavet til Frankrikes kongeslekt har vist seg å være spennende nok til å lage kø i bokhandlene. Sannsynligvis blir det nok trangt i kinosalene og, selv om vår anmelder kun syntes filmen fortjente fem av ti poeng.

Ukens DVD-film - Bin Jip - Tomme Hus

"Bin Jip" er mildt sagt en litt annerledes film. En ung mann tar seg inn i andres hus, hvor han bor i korte perioder. Han vasker og rydder som takk for vertenes uante gjestfrihet. På sin ferd gjennom de mange husene er det plutselig en ung kvinne som oppdager han. De får en lydløs kontakt, dialog er overflødig her. Regissør Kim Ki-Duk ("Vår, sommer, høst, vinter ... og vår") har laget en nydelig film om en ung mann som er omtenksom og kjærlig. Som mange asiatiske filmer er også denne meget visuelt vakker, og godt filmet. Kims film er et utmerket eksempel på at koreanske filmer når høyt opp i kvalitetsnivå. Har du et uforklarlig behov for å se en film uten mye dialog, så er "Bin Jip" helt klart den filmen du bør se.

Ukens klassiker - The Italian Job

Mark Wahlberg og Charlize Theron underholdt oss i 2003 med de nye modellene av Mini Cooper, men for mange mange år siden var det Michael Caine som viste kinogjengerne hvordan man stjeler masse gull med små biler. Gamle filmer har det ofte ikke veldig travelt i handlingen, men det gjør ingenting med "The Italian Job". Her er det nemlig mange fine biler og mange morsomme scener. Om du liker ny biljakt i Los Angeles, liker du garantert gammel biljakt i Torino. "The Italian Job" er en litt typisk guttefilm, eller rettere sagt "pappaen min"-film, men det er ingenting i veien for at også dagens jenter og gutter får noe ut av denne herlige 60-tallsfilmen. Den nye versjonen av "The Italian Job" er veldig løst basert på den gamle versjonen, så om du har sett den nye, kan du godt se den gamle uten å føle at du har sett den før. Og det viktigste er jo de herlige bilkjøringsscenene med tidenes fineste bil.

Foto: Sony Pictures

Les mer om kultur hos Kulturo.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning