Helgens anbefalinger - uke 14

Det er mange dyr på plakaten i denne helgens anbefalinger. Alt fra en hårete mammut og en forvokst ape, til en kynisk mordmaskin med det treffende navnet "Leon."

Publisert Oppdatert
Ukens kinofilm - Istid 2

( Kulturo.no ) Endelig er våre forhistoriske, lodne pelsdyr tilbake der de hører hjemme, på lerretet. Istid var en av de mest suksessfulle animasjonsfilmene noensinne. Det har gått en liten stund siden sist, og Manny, den noe sarkastiske mammuten er nå i det småforelska hjørnet.

I denne oppfølgeren oppdager de sjarmerende dyrene at isen smelter, og dalen de lever i trues av en flom. Fremtiden ser ikke så lys ut, men Manny enser håp da han møter den eneste kvinnelige mammuten som er igjen. Dette vekker lyster og behov, og voksenhumoren er temmelig godt integrert i dette som egentlig er en barnefilm.

For øvrig kan det nevnes det også er verdt å få med seg den engelske versjonen, selv om filmen sannsynligvis vil bli sett på norsk av de aller fleste. Takket være blant annet Dagfinn Lyngbøs innsats. På engelsk er det Ray Romano og Queen Latifah som låner stemmene sine til de ny-forelska mammutene.

* Les omtale av Istid 2
* Mer informasjon om filmen i prisguiden

Ukens dvd - King Kong

Peter Jacksons store våte drøm. En kan si hva en vil om det, men imponerende er det i alle fall. Det er en enkel historie hvor "Skjønnheten og Udyret" møter "Jurrassic Park" med en gigantisk ape med på slepet. Her har Jackson brukt alt han noen gang har fantasert om å bruke på film.

"King Kong" er en film verdt å se fordi den er enestående når det gjelder spesialeffekter. Scenen hvor tre T-Rexer sloss mot den forvokste apen er noe av det kuleste, og overgår den tidligere nevnte "Jurrassic Park." Det er bare å benke seg foran TV-en med denne DVD-en.

* Les omtale av King Kong
* Mer informasjon om filmen i prisguiden

Ukens klassiker - Leon

Det er ingenting som slår en real actionfilm. "Leon" er en av Luc Bessons beste filmer. Jean Reno spiller "Leon," en leiemorder som bor i leigligheten ved siden av en narkotikalanger. En bare tolv år gammel Natalie Portman spiller Mathilda som er datteren til nevnte narkotikalanger. Da hennes familie blir drept av korrupt politi, redder hun seg unna ved å banke på Renos dør. Mathilda overtaler "Leon" til å lære henne opp i leiemorderyrket.

Mathilda blir glimrende portrettert av Portman, og det er lett å glemme at dette er hennes første film. Renos tolkning av mordmaskinen "Leon" er også skremmende bra. Denne filmen har både et godt manus og god regi. Det som likevel bærer denne filmen er Portmans strålende innsats. Vel verdt en og en halv time.
__________________________________________________________________________

Les mer om kultur hos Kulturo.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning