Helgens anbefalinger - uke 1

Støvete voldsepos basert på gammel klassiker, forvirret hankjønn som blir overkjørt totalt av et stykk hunkjønn, og akrobatisk klassiker fra Hollywoods gyldne periode.

Publisert Oppdatert

 

Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - 3:10 to Yuma

Russel Crowe og Christian Bale braker sammen i en nyinnspilling av en gammel klassiker fra ville vesten.

Crowe spiller den skyteglade banditen Ben Wade, som sammen med sine skitne karer får det til å skjelve i bukselommene til både ærlige og uærlige folk. Uheldigvis blir han til slutt tatt, og det ser ut til at rettferdigheten kan skje fyllest og loven gjeninnføres. I alle fall er det planen bare noen klarer å frakte Wade til toget 3:10 til Yuma, en togtur som i teorien skal ende bak lås og slå for Wade.

Det blir den lovlyde Dan Evans, spilt av Christian Bale, som påtar seg det mildt sagt farlige oppdraget. Denne filmen viser hvordan to vidt forskjellige menn braker sammen på hver sin kant av loven, samtidig som de utvikler et tilnærmet respektfullt vennskap. Dette ambivalente forholdet lukter det kruttrøyk av. Vår anmelder mener denne filmen er så konsis og lekkert utført at man sitter igjen med et smil og et aldri så lite adrenalinkick der man går ut av kinosalen. Han gir den derfor 7 av 10 poeng.


Ukens DVD-film - Tatt av kvinnen

Det nye DVD-året starter friskt for norsk film. Filmatiseringen av Erlend Loes suksessroman er at av flere solide bidrag denne uken.

Regissør Petter Næss har gitt seg i kast med den vanskelige oppgaven å gjære god bok om til god kinofilm. I denne sjarmerende og tidvis filosofiske filmatiseringen møter vi en forvirret hovedperson som ikke vet om han er trives i sin egen tilværelse eller ei. Han møter en dame som overraskende fort flytter inn hos ham, de har sex, de krangler, de reiser og og alt det andre absurde man gjør i et forhold. Høres det sært ut? Ja, det er det heller ingen tvil om at denne filmen er. Men gjør det noe?

Vår anmelder så filmen da den gikk på kino og kalte den for en av fjorårets beste norske filmer, blant annet fordi filmen er sjarmerende og morsom, samtidig som den har et filosofisk preg over seg. Han gav den derfor 7 av 10 poeng.


Ukens klassiker - The Flame and the Arrow

Burt Lancaster tar oss med denne klassikeren fra 1950 tilbake til riddertiden, en tidsepoke hvor kjekke menn kjempet med kvasse sverd og jomfruene til stadighet var i nød.

Lancaster spiller Dardo, en fri fugl som lever en tilnærmet lovløs tilværelse i fjellheimen. På grunn av diverse kjærlighetshistorier, noenlunde kompliserte familieforhold og lignende er ikke han og den lokalen greven på god fot med hverandre. Greven, som så sjarmerende blir kalt for «Hauken», prøver blant annet å omvende Dardos sønn fra lovløs fjellgeit til lovlydig påfugl ved hoffet. Det og mye annet danner grunnlaget i denne historien om edle dåder, laget i Hollywoods gullalder.

Litt klam musikk og tidvis ufrivillig morsomme kampscener til tross, så er dette en god og gammeldags eventyrfilm. Vår anmelder syntes at både Burt Lancaster og Virginia Mayo gjør fine roller i "The Flame and the Arrow", og at det er gøy å se gamle filmhelter på skjermen igjen. Hun gir den derfor 6 av 10 poeng.
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning