Harry Potter snart tilbake?

Fans verden over klarer nesten ikke å vente til den syvende og siste Harry Potter boken kommer om et par år. Men allerede nå har forfatteren gitt oss noen hint..

Publisert Oppdatert
ADVARSEL: Hvis du ikke ønsker å vite noe om den syvende boken, slutt å lese nå!

Historien om J.K.Rowling, som gikk fra å være fattig alenemor på sosialhjelp til å bli den første forfatteren som har blitt dollarmilliardær, er kjent for de fleste. Harry Potter ble unnfanget i løpet av en firetimers togtur, og Rowling skrev manuskriptet til den første boken i lunsjpausene, og etter å først ha fått refusert ideen ble boken en braksukess.

Helt fra begynnelsen har Rowling sagt at det blir syv bøker om Harry Potter, en for hvert år på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Den sjette boken kom ut i fjor, og det er dermed bare avslutningen igjen.

Siste kapittel skrevet

Rowling har avslørt at hun allerede har skrevet det siste kapittelet i den siste boken, selv om hun har innrømmet at hun nok må forandre noe av det. Slik det er i dag er kapittelet en oppsummering på hva som skjer videre med de overlevende karakterene.

  • Det siste ordet i serien er for øyeblikket «scar», men Rowling har åpnet for at det endres, avhengig av hvor mye av det siste kapittelet som må forandres.

  • Den syvende boken vil på en måte være del to av bok seks, og de to bøkene vil være nært knyttet til hverandre.

  • Vi får vite flere detaljer om moren til Harry, Lilly Potter, og det samme med bakgrunnen til Albus Humlesnurr.

  • Det skal være av stor betydning at Harry har sin mors øyne.

  • Rumpeldunktiden skal være over, og dette har ført til spekulasjoner om det faktisk stemmer at Harry ikke skal tilbake til Galtvort, slik han sier på slutten av bok seks.Mange mener at Humlesnurr fortsatt lever, og at han kommer tilbake i den siste boken. Det er også flere fansider som tror Harry får møte familien sin igjen, om ikke foreldrene, så kanskje andre familiemedlemmer som ikke har vært kjent for verken Harry eller leserne.

Forfatteren har sagt at den siste boken vil avslutte en del spekulasjoner og gi svar på en del spørsmål.

1000 sider?

Mange har ønsket seg en bok med et firesifret antall sider, men skal vi tro Rowling selv vil boken mest sannsynlig ikke bli så lang.

«Det skjer alltid. Jeg lager en plan, den ser fin og ryddig ut, så begynner jeg å skrive, og forstår at Harry umulig kan rekke alt det i løpet av et kapittel. Så hva jeg trodde kom til å bli to kapitler har plutselig blitt til fire. Jeg tror fortsatt ikke at boken vil bli så lang som Føniksordenen, men hvis jeg fortsetter å feilberegne kapitlene, så... Nei, den blir ikke så lang, den kan ikke bli den. Jeg ser på planen min, og den kan ikke bli det. Helt sikkert. Håper jeg.. «

Kanskje til neste år?

Dersom Rowling skriver i samme hastighet som hun har gjort tidligere så vil bok syv komme ut en gang mellom 2007 og 2009. Fansider har et håp om at hun skal være rask, og mange tror boken kommer ut allerede 7/7-2007. Ikke bare er det omtrent 10 år siden den første boken kom ut, det er Harrys syvende år på Galtvort, og J.K.Rowling har tidligere sagt at tallet syv er magisk. Forfatteren har derimot ikke kommentert utgivelsesryktene, men hun har sagt i et intervju at hun trodde hun kom til å bruke omtrent et år på å skrive boken, og hun startet i januar 2006. Om hun er ferdig i januar 2007 har forlagene et halvt år på å trykke opp boken, noe som stemmer med tidligere skjema.

Da gjenstår det bare å se, om vi står i kø klokken 00.01 lørdag 7 juli 2007, eller om vi må vente enda lenger.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning