Hårfin brud

Hårmoten tillater det aller meste, også på bryllupsdagen. Skal du sette opp håret, ha det romantisk og flagrende, eller kanskje har du kort hår? Vi har tipsene til hvordan du finner den rette frisyren!

Publisert Oppdatert
Den formelle håroppsatsen

En formell håroppsats, med enkle linjer og tidløs eleganse, er en evig brudefavoritt. Hvis du går for denne frisyren bør du huske:

-Se an ansiktsformen før du bestemmer deg for frisyre. Det finnes en oppsats for alle ansiktsformer, men generelt kan man si at runde fjes bedre kler de enkleste oppsatsene, med et enkelt slør. Har du et langt og smalt ansikt kan du myke opp med mer volum. Flinke frisører klarer å modifisere de fleste frisyrer til å passe akkurat deg.

-Slør som er lengre enn til hoftene, er ofte tunge. Hvis du velger et slikt slør bør du sørge for å velge en frisyre som sitter godt. En oppsats med mye krøller og løse lokker holder dårligere på et tungt slør enn en frisyre som sitter tettere på hodet. De tyngste slørene er enklest å bære hvis de festes i nakken, under håroppsatsen.

-Har du lyst på en romantisk oppsats med flagrende lokker, men har samtidig lyst på slør? Hvis du ønsker å vise frem frisyren kan du rett og slett legge den oppå sløret. La de løse lokkene ligge nedover ryggen oppå sløret, på den måten får du både vist frem frisyren og sløret.

-En frisyre som passer til så godt som alle er en fransk knute. Håret samles nederst i nakken, og blir tvinnet opp og festes midt på kronen. Passer også til alle typer slør.

Romantisk og løst

Løst hår ser mindre stivt ut, men kan være akkurat like elegant som en oppsats.

-Løst hår betyr ikke at du bare kan vaske det og la det henge. Bestill gjerne en frisørtime allikevel, få satt i hårruller som gir deg volum, og ikke minst får du hjelp til å style det med gode produkter som varer hele dagen.

-Vil du bruke slør bør du velge et som er lengre enn håret, for en mer gjennomført og elegant look.

-Satser du på stort hår med mye fall og krøller bør du ikke velge et slør som er altfor tungt og langt, fordi det kan tynge håret såpass at det blir flatt.

-Hvis du liker tanken på å ha løst hår, men også gjerne vil ha håret litt vekk fra ansiktet, så kan du få frisøren til å lage en kombinasjon. Samle håret ved tinningene, og samle det bak på hodet med en strikk. Du kan også bruke kammer eller spenner med pynt på. Hvis du ikke klarer å bestemme deg for verken det ene eller det andre går det an å ha oppsatt hår under vielsen, og heller ta det ned til festen. Hvis du går for denne løsningen bør du velge en oppsats som ikke krever massevis av hårspray..

Kort og stilig

God styling er nøkkelen for bruder med kort hår, og i motsetning til hva man skulle tro er en kort frisyre mer avhengig av gode stylingprodukter enn en stor håroppsats. Grunnen er at kort hår lett ser lite pyntet og «rotete» ut. Bryllupsdagen er ikke dagen for bedhead-look, selv om du absolutt kan være rufsete og stilig. Hvis du har for kort hår til å sette det opp, men fortsatt ønsker litt pynt, kan du bruke små spenner med perler eller strass.

Hvis du har hår som går ned til mellom øreflippen og skuldrene kan du forsøke deg på følgende frisyre:

-Del håret inn i et per centimeters brede seksjoner rundt hele hodet, slik at endene på seksjonene møtes på kronen. Tvinn hver seksjon, og fest med hårnåler. Når alt «overflødig» hår er samlet på kronen kan du enten krølle det, eller la det være for en rufsete look. Pynt med blomster, sølvtråd eller perler.

Denne lengden passer også godt til en rocka rufsete look. Få frisørhjelp til å skape masse volum og liv i håret, slik at det ikke ser rotete og slitt ut.

Foto: istock.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning