Guttas drømmeferie

Har du planer om å overraske mannen med en ferietur han sent vil glemme? Her får du tipsene til hva du bør huske på før bestilling, og hva du kan gjøre for å gjøre turen ekstra minneverdig.

Publisert Oppdatert
Det er få ting som er så morsomt å gi bort som en reise. Det trenger ikke verken bli dyrt eller komplisert, det hele krever bare litt planlegging. Følger du vår trinn-for-trinn oppskrift er dere på tur før du vet ordet av det!

-Finn ut hva slags ferie han helst vil ha. Er han glad i fotball og øl? Kunst? Fiske? Strender og bading? Har han et hemmelig ønske om å bli skjemt bort, og ønsker seg en spahelg? Er du usikker, spør familie og venner som kjenner han godt.

-Om du planlegger en tur som krever at han har fri fra jobb eller skole, undersøk dette før du bestiller turen. Ta kontakt med arbeidsgiveren hans og spør om det er muligheter for at han får fri. Hvis han skal bruke ferie bør du sørge for at han har nok ferie å ta av. Hvis han går på skole må du sjekke om han har obligatoriske forelesninger/timer, og når eksamen er.

-Bestem destinasjonen. Planlegger du en helgetur bør ikke flylengden overskride noe særlig mer enn 2-3 timer. Dublin og London er et mekka for pubentusiaster, er han fotballfan på sin hals går det an å sjekke favorittlagets hjemby, kanskje har de mer å by på enn fotballkamper? Husk at billige flybilletter og hotell ikke har alt å si, hvis stedet dere skal til er dyrt må dere bruke desto mer penger på mat og drikke, og totalsummen blir høy allikevel. Byer som Praha, Budapest og Riga er alle forholdsvis rimelige å fly til, det er mulig å få billige hotellrom, og ser man prisnivået i forhold til norsk standard er det svært billig å leve der.

-Nå er det på tide å bestille. Sjekk flere flyselskaper for best mulig pris. For hotelltips er http://www.tripadvisor.com smart. Bare tast inn byen, og du får opp en liste over de mest populære hotellene. I noen tilfeller blir det billigst å bestille hotellrom via hotellformidlere, men det kan også hende det blir billigst ved å bestille direkte fra hotellet.

-Hvis han er en opptatt mann bør du sørge for å finne på en unnskyldning slik at han ikke finner på noe voldsomt i perioden ferien skal vare. Skal dere vært borte en helg og du ikke klarer å komme på en fornuftig unnskyldning til hvorfor han ikke kan arrangere stor fest på lørdag, så be en av kompisene hans si at han må holde av helgen, fordi det blir noe «guttegreier». Sørg bare for at «guttegreiene» ikke er så attraktivt at han heller vil bli hjemme..

-Pakk for han. Dette kan bli et problem, særlig om dere ikke bor sammen. Hvis han er av typen som stort sett bare har en ren bukse og to rene boxere, og du vanligvis ikke pleier å vaske klærne hans, så kan det kanskje være like greit å fortelle han om overraskelsen et par dager før dere skal dra, selv om det jo helt klart er morsomst å si det bare noen timer før flyet går.

-Bestill utflukter/billetter på forhånd. Selv om det stort sett går greit å organisere ting på sparket, så kan det lønne seg å ordne slike ting på forhånd, så slipper du å bruke tid på det når dere skal nyte ferien og hverandre.

-Få hotellet til å sette inn et par flasker av hans favorittøl på rommet, eller en eske av favorittsjokoladen. Roseblader og champagne blir kanskje litt i overkant, men en liten oppmerksomhet er alltid hyggelig.

-Sett av alenetid, selv om dere er på romantisk tur. Selv om dere er aldri så nyforelsket er det lurt å legge inn litt tid for dere selv. Gå på en times shopping for deg selv, eller bare ligg på hotellet og les en bok mens han gjør noe annet.

God tur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning