Guide til utdrikningslaget

Det er som regel forloveren som står for utdrikningslaget til bruden, og som skal sørge for at dagen blir minnerik. Da kan det jo være greit med noen retningslinjer.

Publisert Oppdatert
Et utdrikningslag skal være en opplevelse for bruden og hennes nærmeste venner. Noen bruder vil ha det supert med å padle rundt i gummibåt i Spikersuppa, andre gremmes bare av tanken. Første bud vil derfor alltid være at et utdrikningslag som er perfekt for en brud, vil være katastrofal for en annen, og man må alltid planlegge dagen individuelt.

Noen retningslinjer finnes likevel, og disse du som forlover bør man alltid følge, uansett hva slags vending dagen skal ta.

Be om hjelp
Dersom bruden har flere nære venninner vil de sannsynligvis bare være glad for å hjelpe til. Er dere flere er sannsynligheten større for at dere klarer å lage en dag bruden aldri vil glemme.

Sørg for at alle som er invitert til utdrikningslaget også er invitert i bryllupet
Siden utdrikningslaget i høyeste grad er en forberedelse til nettopp bryllupet vil det være merkelig om de inviterte til utdrikningslaget ikke også er invitert i bryllupet.

Hvem skal inviteres?
Hvem av bryllupsgjestene som skal inviteres kan være et vanskelig spørsmål. Forestill deg at det er bruden selv som inviterer, hvem hadde hun hatt et ønske om å ha der? Husk også på å invitere de i brudens familie som står bruden spesielt nær, for eksempel søstre eller kusiner. Hvis du er i tvil så kan siste utvei være å spørre bruden om hvem hun vil ha der. De fleste forlover arrangerer utdrikningslag, hun forventer nok at noe skal skje allikevel, så du avslører egentlig ingenting ved å spørre etter ønsket gjesteliste.

Planlegg i god tid
Hvis du skal ha noe håp om at flest mulig av de inviterte skal ha mulighet til å komme, så bør de få invitasjonen minst 1 måned før. Selv om de fleste vet det så kan det være lurt å understreke at bruden ikke må få vite hva som er i ferd med å skje, og når det skal skje, hele poenget er jo at hun skal bli overrasket.

Undersøk økonomiske forhold
Det vanlige er at bruden ikke betaler noe for dagen, men at gjestene deler hennes regning seg i mellom, i tillegg til å betale for seg selv. Planlegger du helikoptertur og spaweekend blir det fort dyrt. Undersøk om gjestene syns prisen er grei, det er viktigere å ha alle der enn at alle aktivitetene koster masse penger. Dette gjelder særlig om gjestene har reisevei til der utdrikningslaget skal foregå, det er et fåtall av oss som har råd til å svi av flere tusen kroner på èn dag, uansett hvor bra den dagen er.

Be om grupperabatt
Undersøk muligheter for grupperabatt på alt fra mat til underholdning. Mange tilbyr grupperabatt, men det er ikke sikkert de gir deg den hvis du ikke spør.

Lag en timeplan
Du har sannsynligvis planlagt at dere skal være på flere forskjellige steder i løpet av dagen. Sørg for å ha god tid mellom hver aktivitet, kanskje dobbelt så lang tid som du tror dere trenger, i alle fall om dere drikker alkohol. Husk at dette skal være en hyggelig dag, og ikke et tidsrace!

IKKE planlegg utdrikningslaget for nær bryllupsdagen
Verken bruden eller brudgommen vil være særlig fornøyd med et utdrikningslag to dager før bryllupet, da har de mer enn nok annet å tenke på. Hvis du har planer om aktiviteter med en viss mulighet for at man skader seg (for eksempel rafting eller skitur) kan det være lurt å ha et par uker mellom utdrikningslag og bryllup.

IKKE tro at et utdrikningslag må inneholde utdriting av bruden
Før var det helt normalt å la bruden selge kondomer på Karl Johan. Heldigvis blir det mer og mer vanlig å la utdrikningslaget heller bli en koselig dag for bruden og hennes nærmeste, der man mimrer og tenker tilbake på fortiden. Det har til og med blitt forholdsvis vanlig å holde utdrikningslaget nærmest alkoholfritt!

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning