Gro uke 8

Siste kurskveld er historie og vekten min er nå 77,6. Det er altså ni kilo mindre enn for to måneder siden, og 2,3 kilo ned den siste uken!

Publisert Oppdatert
Disse ukene har gått utrolig fort, og kiloene har forsvunnet raskt. Tror jeg har vært utrilig heldig, jeg har ikke følt det som noe slit i det hele tatt. Og vips så var ni kilo vekk! De siste dagene har flere som ikke har sett meg på en stund kommentert at jeg har blitt tynnere, men også noen jeg omgås daglig men som ikke viste om kurset har spurt hva som har skjedd. Det er så gøy når det synes!

Nå er jeg altså nede i 77,6 kilo, og i følge kroppsanalysen som ble tatt på kurset bør jeg ned i 74,1 før jeg kan være helt fornøyd og innenfor de grensene som anbefales for å minske risikoen for hjerte/karsykdommer, slag, diabetes og andre alvorlige sykdommer. Men det understrekes også veldig grundig fra kurslederen og kursboka at det er veiledende tall, og at vi kursdeltakere selv må finne ut hva som er vår trivselsvekt og hva vi selv vil ende på. Man skal jo også klare å holde denne vekten videre, kanskje blir det enda vanskeligere hvis jeg går ned mer? Nå kan jeg fortsatt bruke flesteparten av klærne mine, må bare sy inn litt her og der. Hvis jeg går ned enda noen kilo vil det være klær jeg ikke kan bruke lenger, så jeg får en enda større utgift med å kjøpe inn mange nye klær...

Jeg har lært utrolig mye i løpet av dette kurset! Jeg hadde jo rett og slett ikke peiling på kosthold og slikt fra før, nå føler jeg meg rent proff :) Noe av det viktigste jeg har fått med meg er:
-å drikke nok vann, før drakk jeg gjerne under en halv liter om dagen
-å spise frokost, det gjorde jeg kanskje bare en gang i uken
-å ikke spise for store posjoner, før lesset jeg alltid tallerkenen full og tok gjerne påfyll etterpå
-å spise passe store måltider med gjevne mellomrom, før kunne det ofte gå seks timer fra lunch til middag
-å spise mer variert "brødmat", altså bruke mer knekkebrød og forskjellige typer brød
-å kose meg mer med det gode, før måtte jeg liksom spise en hel bolle potetgull hvis jeg skulle kose meg, nå kan jeg ta en liten skål og heller spare den utover kvelden
-og masse masse mer...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning