Gro uke 6

Sjette kurskveld ble litt annerledes enn de forrige fordi det er høstferie i Oslo denne uken. Mange av de andre damene var på ferie, og det var kurslederen vår også så vi hadde vikar. Det var en positiv opplevelse!

Publisert Oppdatert
Vi har en kjempeflott kursleder som forklarer godt og har tid til å høre på hver enkelt. Men når vi er rundt ti damer som alle har mye å spørre om, si og fortelle, ja da blir det ikke så mye tid på hver på den timen hver kurskveld varer. Nå var vi bare fire damer, og fikk dermed mye bedre tid til å fortelle og spørre alle sammen.

Vikaren vår pratet en god del om hvor viktig trening er, både når man går på kurs og skal gå ned noen kilo, og ellers. Det å trene og å være i bevegelse gjør noe med oss både fysisk og psykisk, man føler seg friskere og raskere på mange måter. En rask spasertur femten minutter ut i verden og femten minutter tilbake igjen burde man ta seg tid til hver dag, eller i alle fall noen dager i uka hvis man ikke har tid/anledning/mulighet til annen trening. Det er bedre å mosjonere litt hver dag enn å ta et skippertak en gang i uka.

Vann er også et vidundermiddel som hjelper godt på alle alltid. Det renser kroppen, gjør at vi får finere hud, hår og negler, demper sultfølelsen og er godt for fordøyelsen. I løpet av natten fordamper hver person rundt 7 dl vann, og mye forsvinner jo også ut når vi er på toalettet så det er viktig å få i seg mye vann også. Grete Roede anbefaler at man får i seg minst to liter vann hver dag, både i kursperioden og ellers. Hvis man drikker mye kaffe eller te bør man drikke enda mere vann for disse virker vanndrivende. Et stort glass vann før måltidene virker dessuten litt mettende slik at matinntaket er lettere å begrense. Hvis man har en mugge med vann stående i kjøleskapet har man alltid kaldt og godt vann for hånden og det er kanskje lettere å huske å drikke vannet. Har man i tillegg noen skiver sitron eller appelsin i vannet smaker det ekstra godt.

Denne uken hadde jeg gått ned 1,6 kg, så nå står vekten på 79,9 :)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning