Gro uke 5

1,3 kilo ned denne uken, det er jeg virkelig fornøyd med! Jeg har vært på seminar med overnatting, og fikk servert masse deilig mat som var bestemt og bestilt av andre så det var virkelig ikke lett å begrense seg men jeg synes jeg var ganske flink. Og det syntes tydeligvis vekta også!

Publisert Oppdatert
Jeg spiste av alt vi fikk servert og koste meg veldig. Jeg valgte grovt brød til frokost, og tok kokt egg og skike i steden for ost og syltetøy. Ved lunchen ba jeg om å få bare bittelitt bacon i blomkålsuppen da jeg så at de slang oppi en diger sleiv til de som ble servert før meg, og til middagen passet jeg på å la det meste av sausen ligge igjen. I steden for masse rødvin utover kvelden drakk jeg masse deilig kaldt vann og en cider til maten. Lenge siden jeg hadde drukket noe annet en light brus og vann, så en cider smakte virkelig godt! Jeg vet ikke om det er sunnere enn rødvin eller ikke, men det fristet meg mer der og da så da valgte jeg det. Desserten vi fikk var himmelsk god, og siden vi bare fikk en bitteliten posjon hver spiste jeg opp hele... Jeg har aldri i mitt liv vært på en så eksklusiv restaurant som dette! Tror jeg kunne fortelle lenge om denne kvelden, og jeg tror også det blir lenge til jeg igjen skal spise på et så fint sted. Deilig når jobben betaler!

På kurskvelden denne uken var temaet Tid. Alt skal gå så fort nå for tiden, vi jobber og er så opptatte, og har ikke tid til noe. Maten skal gå fort unna, derfor tyr mange til ferdigmat og halvfabrikata som er rask å varme opp når man kommer fra jobb og har kort tid før man må skynde seg videre. Kurslederen fortale en historie om ei som slet med å gå ned i vekt, og de klarte ikke å forstå hvorfor. Etter hvert kom det fram at hun alltid satt med en bok i hånden når hun spiste, og at hun stadig tok et lite ekstramåltid fordi hun konstant følte seg sulten. Kurslederen hadde bedt henne om å legge bort boka når hun spiste, bedt henne konsentrere seg om maten og kose seg med denne. Uken etter hadde hun gått ned flere kilo! Når vi spiser noe i farten eller er svært opptatte med noe annet når vi spiser går det så fort ned at vi rett og slett ikke helt får med oss hva vi spiser. Metthetsfølelsen kommer ofte ikke før etter en liten stund, og den henger også endel sammen med hva øynene har sett av det vi får i oss. Kanskje kan man her trekke en liten paralell til Peppes og andre som selger pizza, brus & film som en pakke, man spiser gjerne mer når man ser film samtidig, og da er det sikkert endel kunder som etter hvert bestiller litt mer pizza enn de ellers ville gjort..

Vi har ikke fått kroppsanalysene våre ennå, for forrige uke var det noe galt med papirene når kurslederen fikk dem tilbake og denne uken hadde hun glemt dem hjemme... Neste uke er det høstferie i Oslo, og kurslederen skal bort så vi får vikar. Lurer på hvordan det blir jeg, vi har jo fått et så godt forhold til vår kursleder, men det kan nok bli kjekt å treffe en annen person og få høre hvordan hun legger fram ting. Og deltakerne på kurset er jo de samme, det betyr mest for vi er en flott gjeng!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning