Gro uke 2

Det har vært en spennende og lærerik uke. De første dagene var hodet ganske fult av ord og uttrykk som surret rundt, jeg leste flere kapitler i kursboka omigjen og omigjen før jeg etter hvert fikk taket på det.

Publisert Oppdatert
Og da var det egentlig ikke så vanskelig lenger...

Hele Grete Roede-konseptet går ut på at man skal få i seg et visst antall kalorier pr dag, og at disse skal fordeles på flere små måltider samt litt frukt og melkeprodukter i tillegg. Kursboka har mange tabeller der det står hvor mye kalorier det er i forskjellige varer, så er det bare å legge dem på vekta og sette seg med kalkulatoren og regne.

Det er mange spennende oppskrifter i kursboka, og på Grete Roede sine nettsider finnes det enda flere. Anbefaler alle som i blandt sliter med å finne på spennende middagsretter å ta en titt der, for her er det virkelig mye godt. Og det beste av alt er jo at disse rettene er sunne og gir virkelig store og mettende porsjoner. Jeg har blitt stapp-mett etter hvert eneste middagsmåltid, det har tilogmed vært måltider der jeg syntes porsjonene var for store.

Kurslederen pratet en del om det at det er veldig viktig å fordele kaloriene man skal ha jevnt utover dagen, og at det også er viktig å spise nok. Hvis man får i seg færre kalorier enn det som er anbefalt i kursboken går rett og slett kroppen over i en slags hvilemodus, man forbrenner mindre og går ikke ned noe. Jeg har tydeligvis klart å føge programmet ganske bra denne uken, for i kveld veide jeg 85,2 kilo. Jeg har altså gått ned 1,4 siden forrige uke. Synes det er en god start, spennende å se hva vekta viser neste uke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning