Graviditetsguiden

I uke fem vil du kanskje merke graviditeten på kroppen for første gang!

Publisert Oppdatert

Uke 5


Fosteret er nå mellom 1 og 3 mm langt, og i løpet av denne uken begynner det lille hjertet å slå. Muligens begynner du å merke graviditeten ordentlig på kroppen, ved at du er trøtt, slapp og føler deg i «ulage». Mange sliter med morgenkvalme, og noen får vondt i hodet på grunn av alle hormonene som jager gjennom kroppen. Det er også like normalt å ikke ha disse symptomene, det varierer fra kvinne til kvinne, og fra barn til barn. Det du imidlertid bør være oppmerksom på er om symptomene slutter svært brått.

Noen får en mensliknende blødning, som kommer av at eggstokkene fortsatt produserer progesteron og østrogen. Dette er helt normalt, og at du får «mensen» utelukker slett ikke at du er gravid.

På tide å teste!

De aller fleste vil slå ut positivt på en graviditetstest denne uken.

Omtrent halvparten av alle tvillingbefruktninger ender som en liten blødning i løpet av de 12 første ukene, slik at antall embryoer går fra to til ett. Det er ikke farlig, men rett og slett naturens måte å «rydde opp» på. Hvis du får en blødning utover «mensblødningen» trenger det slett ikke å være dramatisk, det er svært vanlig å oppleve småblødninger i starten av svangerskapet. Ta gjerne kontakt med legen din om du er bekymret.

Fortelle allerede?

Dere er sannsynligvis sprekkferdige av forventning og har lyst til å fortelle alle rundt dere om det lille vidunderet som vokser seg frem. Ikke glem at mange dessverre opplever at det går galt de 12 første ukene, så for å skåne dere selv kan det være lurt å begrense seg til å fortelle nyheten til de dere også gjerne vil ha støtte fra hvis det skulle gå galt.

Men så lenge; Nyt den store nyheten, selv om det ikke kan synes at du er gravid vil du garantert kjenne det på kroppen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning