Graviditetsguiden

Nå er det bare 15 uker igjen til termin!

Publisert Oppdatert
Uke 25

Neseborene åpner seg, og svelgefunksjonen er i fortsatt utvikling, noe som er viktig for babyens evne til å ta til seg mat etter fødselen. Motorikken er også på full fart fremover. Babyen kan knytte hånden og holde fast objekter som blir plassert i hånden. Ganske utrolig at det bare er 25 uker siden babyen bare var en bitteliten celleklump som desperat klamret seg fast!

Babyens hud begynner å rette seg ut, fordi fettlaget bygges gradvis opp. Øyebrynene, øyevippene og håret på hodet har fått både en bestemt farge og tekstur, men dette kan endre seg etter fødselen.

Magen kommer for alvor

Det er ikke bare babyens hår som vokser, kanskje har du selv også merket at hårmanken har fått mer volum, eller kanskje har håret ditt endret tekstur? Noen gravide opplever at deres slette hår får krøller under graviditeten! Selv om du føler deg stor og du ikke har den samme kontrollen over kroppen din som du vanligvis gjør; forsøk å huske denne tiden som noe positivt! Med tykt hår, kul på magen og glød i huden ser du garantert fantastisk ut, til tross for hovne føtter og vektoppgang..

Forhåpentligvis har de verste plagene fra det første trimesteret gitt seg. Trøtthet og kvalme pleier å avta etterhvert, og mange gravide sier at de følte seg best etter litt over halvgått svangerskap. Kanskje har du energi og overskudd nok til å planlegge litt til babyen kommer? Hva slags utstyr trenger dere, og kan dere arve noe? Husk at babytøy som regel byttes ut lenge før det er slitt, så kanskje har dere familie og venner med skuffer og skap fulle av babytøy og utstyr? Hvis du fortsatt har energi til overs er det helt ok å trene litt. Sørg bare for å lytte til kroppens signaler, og avslutt hvis du får vondt eller merker ubehag. Hold deg unna aktiviteter der du er avhengig av å holde balansen, ikke bare har du en uvant kropp å balansere, men du bør unngå å risikere å falle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning