Graviditetsguiden

I uke 18 har babyens øyne kommet fram der de skal være!

Publisert Oppdatert
Uke 18

Babyen går nå inn i en av sine mest intensive vekstfaser, og det merkes! Det er vanlig å legge på seg omtrent en halv kilo i uken frem til cirka uke 24. Barnet veier rundt 200 gram, og fingeravtrykkene er i ferd med å danne seg. I uke 18 har fosterets hjerte utviklet seg såpass mye at det er mulig å se de fleste hjertefeil på en ultralyd. Kjønnsorganene er såpass utviklet at det ikke er noen tvil om det er en gutt eller jente, allikevel er det ikke alltid like lett å se på en ultralyd.

Fosteret er aktivt, og har foreløpig god plass til å turne rundt.

Noen gravide begynner å få problemer med å sove sammenhengende om nettene. Forsøk å ligge på din venstre side, og bruk puter til å støtte opp. Gå alltid på do før du legger deg, og skyll nesen med saltvann hvis du er plaget av tett nese.

Babyen hikker!

Hvis du ser at magen rykker til med jevne mellomrom kan det hende det er babyen som hikker! Dette er veldig vanlig, og ingenting å være bekymret for. Mange gravide opplever å være svimle, dette er ikke farlig med mindre det er såpass ille at du besvimer.

Nå er det kanskje på tide å gå til innkjøp av noen behagelige mammaklær. Se etter klær som både passer deg nå, og som kan passe når du har blitt større. Myke materialer med god stretch er perfekt. Heldigvis har moten gått fra navelkort til hoftelang, så det er ikke sikkert at du trenger å handle i mammaavdelingen riktig enda. Omslagskjoler er perfekt på sommeren, og en jeans med myk stretchkant er behagelig i kaldere vær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning