Graviditetsguiden

I uke 14 er har fosterets armer nådd sine endelig proporsjoner!

Publisert Oppdatert
Uke 14

I uke 14 veier fosteret rundt 50 gram og er rett i overkant av 10 centimeter langt. Det har begynt å produsere urin, og har såvidt begynt å øve seg på puste inn og ut. Øynene og ørene fortsetter utviklingen, halsen blir lengre, og babyen heiser haken fra brystet.

På denne tiden får fortsatt fosteret all næringen fra livmoren. Husk at alt du putter i kroppen kan påvirke fosteret. Det inkluderer ikke bare tng du spiser eller drikker, men også det som kommer i kontakt med huden din, som for eksempel rengjøringsmidler.

Begynner det å gå opp for deg?

Har dere katt bør du ikke skifte kattesanden, på grunn av faren for å bli smittet av toxoplasmose. Katter er ofte smittet, og en slik infeksjon kan være livsfarlig for et foster.

Noen gravide opplever problemer med fordøyelsen på dette tidspunktet. Forsøk å øke fiberinntaket først, det hjelper for mange. Dette er ikke bare viktig på grunn av ditt eget velvære under graviditeten, men også fordi du senker risikoen for å få hemoroider.

Det blir tydeligere at du er gravid. Magen har kanskje fått en kul, og sannsynligvis kan nesten ikke vente til magen blir større, slik at det er tydelig at det er en graviditet og ikke en vektoppgang som har skylden.. Mange går og leter etter graviditetstegn fortsatt, de kan ikke helt fatte at det bor en liten baby inne i magen. I tillegg til den begynnende magen er synlige blodårer på brystet et tegn på at du faktisk ER gravid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning