Graviditetsguiden

I uke 15 veier fosteret i underkant av 100 gram, og livmoren er på størrelse med hodet til en nyfødt baby.

Publisert Oppdatert
Uke 15

Fosteret er rundt 12 centimeter langt. Huden er fortsatt papirtynn, og vi kan se blodårene tydelig. Skjelettet blir hardere og hardere hver dag. Babyens ben er nå lengre enn armene, og både armer og ben er i hyppig bevegelse. Fosteret har kanskje begynt å bli dekket av fine hår som kalles Lanugo. Disse hårene forsvinner utover i svangerskapet. Babyens smaksløker er i ferd med å utvikle seg, og forskere mener at fostervannet kan lukte sterkt hvis du spiser karri, hvitløk og løk. Kanskje er babyen en garvet krydderspiser før h*n er født?

Nå kan du kjenne livmoren!

Livmoren er i ferd med å komme seg opp og fram, og kan på dette tidspunktet kjennes fra utsiden. Hvis du ligger på ryggen og kjenner med fingrene inn i navelen så vil du kunne kjenne at musklene har delt seg, og at livmoren ligger bak og «lurer». Det er bare under graviditeten og rett etter fødsel at man kan kjenne livmoren på utsiden, den ligger vanligvis godt gjemt og beskyttet nede i bekkenet.

Du er kanskje nysgjerrig på om det skjuler seg en liten gutt eller en jente der inne? Om ikke altfor lenge skal du på ultralyd, der legen kanskje kan finne ut hva slags kjønn babyen har. Kanskje er det på tide å diskutere om dere vil vite, eller om dere vil ha en overraskelse under fødselen?

På dette tidspunktet neste år er babyen 27 uker gammel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning