Graviditetsguiden

I uke 22 veier babyen mellom 400 og 450 gram, og er rett i overkant av 25 centimeter lang.

Publisert Oppdatert
Uke 22

Babyen er fortsatt tynn og spinkel, men er i gang med å fete seg opp. Øyevipper, øyebryn og håret på hodet blir stadig tettere. Fingeravtrykkene er ferdig utviklet, og høye lyder kan føre til at babyen våkner fra søvnen, eller reagere med spark. Babyens hjertelyd har blitt så sterk at den kan høres med et stetoskop, og babyen bruker mesteparten av tiden på å turne rundt i tillegg til at h*n sover mye.

Babyen ser ut som et miniatyrspedbarn, men har rynkehud fordi h*n har for lite kroppsfett til å «fylle ut» huden. Øynene er utviklet, men irisen mangler fortsatt pigment. Leppene har begynt å få farge, og fingerneglene er ferdig utvokst.

Hvis babyen er en gutt har testiklene begynt sin vandring ned mot skrotum. Primitivt sperm er dannet, og han har allerede begynt å produsere testosteron.

Vekten øker

Livmoren ligger nå på oversiden av navlen, og du har sikkert begynt å merke at vektnåla har begynt å bevege på seg for alvor. Sørg for å bruke gode sko og behagelige klær, det letter belastningen de ekstra kiloene påfører deg. «Må» du gå med høye hæler kan det være en god idé å investere i noen gode kvalitetssko. Forsøk å holde bena dine høyt, også når du sitter. Om du har en sittestillende jobb kan det være lurt å ta seg et par minutters pause hver time, for å få i gang blodomløpet. En krakk til å ha bena på under kontorplassen bidrar også til at du unngår de verste plagene.

Om du er disponert for å få strekkmerker vil du kanskje ha begynt å se konturene av de nå. I tillegg har kanskje navelen din forandret seg? Det er vanlig at navelen «spretter ut» under graviditeten, men den får tilbake sin normale fasong etter fødsel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning