Graviditetsguiden

I uke 24 nærmer babyen seg 30 centimeter, og veier rundt 600 gram.

Publisert Oppdatert
Uke 24

Du har kanskje begynt å merke at babyen er mer aktiv i perioder? Ofte er det slik at babyen er på sitt mest aktive når du skal slappe av. Grunnen til dette er at dersom du er aktiv og beveger deg mye vil babyen bli dysset i søvn. Du fungerer som en menneskelig vugge! I tillegg vil du være mer oppmerksom på bevegelse når du er i ro selv, og mange gravide kjenner mest aktivitet når de har lagt seg.

Babyens smaksløker begynner å ta form, og hvis du drikker eller spise noe bittert vil kanskje babyen reagere med å sparke litt ekstra. Hjernen utvikler seg videre, det samme med lungene.

Skjem deg bort

Livmoren fortsetter å heise seg, og befinner seg nå noen centimeter over navelen. Livmoren øker daglig i størrelse, og er nå like stor som en fotball! Huden på magen, hoftene og brystene strekker seg, og du føler deg kanskje litt oppblåst? Husk å ta vare på deg selv i denne tiden, selv om dyre kremer og hudpleieprodukter kanskje ikke hjelper mot ødem og strekkmerker gir de deg kanskje en følelse av luksus og velvære, noe som er like viktig!

Mange gravide merker at øynene er tørrere enn normalt, og at de kanskje klør litt. Dette er helt normalt, akkurat som det er normalt at slimhinnene i nesen er tørre. En saltvannsoppløsning renser og fukter, er helt ufarlig for babyen, og fungerer like godt som nesespray og øyedråper. Mange opplever også at slimhinnene i skjeden blir tørrere enn normalt, kanskje er det på tide å gå til innkjøp av et glidemiddel?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning