Graviditetsguiden

I uke 27 er babyen ca 32 centimeter lang, og vekten begynner å nærme seg en kilo!

Publisert Oppdatert
Uke 27

Hvis babyen blir født nå har den ganske god sjanse for å overleve, men h*n vil trenge mye hjelp, for lungene er ikke på langtnær ferdig utviklet. Generelt vil man si at en baby født på dette tidspunktet må ligge like lenge på sykehuset som den har gjort i magen, men dette er selvfølgelig individuelt fra barn til barn.

Begynner vekten å bevege på seg for alvor?

Du begynner kanskje å lure på hvor mye du kommer til å legge på deg totalt i løpet av svangerskapet? Fra nå av vil vektoppgangen arte seg annerledes enn den hittil har gjort, men så lenge du spiser og lever sunt er de ekstra kiloene det siste du bør tenke på. Nå er ikke tiden for å bekymre seg for hvor vektnålen stopper, og dette er definitivt ikke tiden å slanke seg på. Hvis du tror du legger på deg unormalt mye eller lite kan du for sikkerhets skyld ta en prat med legen din, så slipper du å bekymre deg unødig. Selv om du kanskje føler deg stor nå vil vekten øke mange kilo til utover i graviditeten!

Selv om babyen forhåpentligvis og sannsynligvis holder seg inne i magen en god stund til kan det være greit å være oppmerksom på tegn på for tidlig fødsel. Hvis du opplever en eller flere av følgende hendelser bør du ta kontakt med lege umiddelbart:

-Rødt blod fra skjeden
-En plutselig strøm av tyntflytende væske fra skjeden
-Intens smerte
-Mer enn 5 kynnere/rier i timen
-Skarp smerte i magen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning