Graviditetsguiden

I uke 31 har babyen blitt cirka 37 centimeter lang og veier i overkant av 1500 gram gram.

Publisert Oppdatert
Uke 31

Babyens hud begynner å bli rosa, og blodårene blir mindre synlige. Huden begynner også å bli glattere, fordi underhudsfettet er i ferd med å komme. Babyen går inn i en periode med litt mindre vekst, men hjernen utvikler seg med stor hastighet, og hundrevis av millioner nerveceller vil komme! De eneste organene som ikke er fullstendig utviklet er lungene.

Noen fostre beveger seg i takt med musikk eller rytmer. Forskning viser at noen barn allerede på dette stadiet foretrekker visse typer musikk. Har du en liten rocker i magen..?

Selv om babyen fortsatt rører på seg vil du nok merke at bevegelsene ikke er så voldsomme som før. Dette skyldes rett og slett at h*n har mindre plass å boltre seg på. Allikevel har babyen nå utviklet musklene såpass at h*n har en voldsom kraft, og et skikkelig spark kan få deg til å miste pusten!

På tide å kjøpe ammeinnlegg?

Du har sikkert begynt å merke at brystene dine endrer seg. Kanskje har du også merket at brystene lekker. Årsaken til dette er at brystene forbereder seg på at du skal amme. Det er like normalt å merke dette allerede nå som det er å ikke merke noe før nærmere terminen. Om undertøyet og klærne dine blir våte kan det være lurt å gå til innkjøp av noen ammeinnlegg, selv om det enda er lenge til termin.

Livmoren befinner seg nå mellom navelen og brystbenet, og snart bruker babyen all plassen den har til rådighet. Det er helt normalt å føle seg «mørbanket» på innsiden, mange gravide sammenlikner det med å ha blåmerker som til stadighet blir sparket på. Mange syns det hjelper med et varmt bad og ikke minst en god massasje.

Dersom du har trent jevnlig fram til nå er det kanskje på tide å roe ned. Det betyr ikke at du må slutte å trene, men kanskje er det på tide å velge en lettere treningsform? De fleste store treningssentere har egne gravidprogrammer, og generelt vil både yoga og pilates være bra for gravide. Uansett hva slags type trening du foretrekker bør du være oppmerksom på kroppens signaler, gjør det vondt bør du stoppe umiddelbart.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning