Graviditetsguiden

Den første uken har du egentlig blitt ikke gravid enda, men kanskje du har en voksende spire i magen snart..?

Publisert Oppdatert
Uke 1

Graviditetslengden beregnes helt fra den siste menstruasjonen din, selv om du faktisk ikke er gravid enda. Hvis du planlegger å bli gravid er det lurt at du oppfører deg som om du er gravid fra starten av den nye syklusen, altså fra den første blødningsdagen. Før du har blitt gravid veier livmoren omtrent 50 gram, og er så stor som en tommelfinger.

Lev "riktig"
Du bør være forsiktig med tobakk, helst slutte helt, og slutte å drikke alkohol. Du bør heller ikke utsette deg selv for røntgenstråler. Ta også en gjennomgang av eventuelle medisiner du bruker, spør legen din om du kan fortsette å bruke medisinene, eller om du bør begynne med alternative preparater.

Det anbefales i tillegg å spise multivitaminer og B-vitaminet folat daglig allerede når du planlegger å bli gravid. Multivitaminer bør du fortsette med under hele svangerskapet, og folat bør tas i måneden før du planlegger å bli gravid, og de tre første månedene i svangerskapet.

Graviditetsdagbok
Om du planlegger å bli gravid kan det være hyggelig å skrive en dagbok hvor du setter ord på følelsene dine underveis. Hos oss kan du samtidig treffe andre gravide, og invitere dem inn i dagboken din.

Opprett prøverdagbok her!

Forbedre sjansene!
Når dere skal i gang med prøvingen kan det kanskje være greit å kjøpe noen eggløsningstester for å sjekke når dere har best mulighet til å bli gravid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning