Gravering på glass

Med riktig verktøy kan du gravere på dine egne glass. Det kreves en stø hånd og en god del trening.

Publisert Oppdatert
Du trenger:

Glass (gjerne billige)
Multiverktøy (f.eks Dremel Multi) eller graveringspenn.
Glassborr
Vernebriller
Mykt papir eller en ren, tørr klut
Evt. porselensblyant

Multiverktøy finner du i flere utgaver. Clas Ohlson har rimelige alternativer. Det finnes masse tilbehør og verktøyet kan brukes til mye. Det beste er å bruke en forlengelsesarm på verktøyet (kjøpes separat). Da blir det ikke så tungt å holde i verktøyet.

Kjøp billige glass til å begynne med (f.eks IKEA). Bruk vernebriller, glass-støv vil du ikke ha i øynene. Vask hendene godt før du tar i noe annet og dekk til arbeidsflaten med aviser e.l.

Om du vil kan motivet tegnes på glasset med en porselensblyant. Da har du noe å gravere etter og kan tegne opp motivet på forhånd. Strekene kan viskes ut om du tegner feil.

Bruk glassborret til å gravere mønsteret på glasset. Ikke bruk for mye kraft eller for høy hastighet, da kan glasset sprekke eller, i verste fall, eksplodere.
Tørk av glass-støvet med et papir eller en ren, tørr klut. Kluten bør kastes etter bruk.

Ekstra fin effekt får du ved å gravere på farget glass. Men pass på at glasset er gjennomfarget. Om det bare er "malt" vil fargen flasse av rundt.

Etter noen timer med prøving og feiling vil du merke hvordan verktøyet fungerer og snart kan du lage dine egne kunstverk.
Glassene blir fine gaver eller bordkort.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning