Gratis sydentur!

Nå kan du reise gratis til syden mot at du skriver en reisereportasje fra landet du besøker! Det er reisemagasinet Zine travel som vil ha helt vanlige turister til å skrive om sine opplevelser.

Publisert Oppdatert
Reisemagasinet Zine travel ønsker flere reisereportasjer fra vanlige mennesker på tur og ikke reisejournalister. Magasinet forklarer at stadig flere reisende vet mer om reiser og reisemål enn mange journalister og fagfolk. Og vanlige folk har gjerne ikke samme oppfatning av hva som er en "bra "eller "dårlig" tur.

-Lukket journalistikk

Det er derfor magasinet nå inviterer helt vanlige reiselystne folk til en sydentur, helt gratis mot at de skriver om reisen til magasinet når de kommer hjem igjen.

Redaktør for Zine travel, Torild Moland Krogsrud, mener at grunnen er enkel;

- Reisejournalistikken har til nå vært alt for lukket og det er på tide å slippe vanlige mennesker til. Ofte vet de mer enn oss, sier redaktøren.

Hun forteller at magasinet vil fortsette å bruke sine egne reisejournalister og frilansere på turer, men for øyeblikket vil hun forsøke en vri for magasinet.

- Det kan være godt å høre meningene til helt vanlige turister innimellom også, forklarer Krogsrud.

Slik gjør du

Reiselystne kan melde seg på for å teste reisemål på Kreta, Sicilia, Tyrkia, Bulgaria og Kroatia. Alle turer gjelder to personer i dobbeltrom. De fleste har avreise i august og interesserte brukere kan følge de reisendes erfaringer " live" mens de er på tur på magasinets hjemmesider www.zinetravel.no, samt hos de respektive charteroperatørene Startour, Apollo og Tyrkiareiser.

- I første omgang har vi lagt ut fem turer til fem forskjellige destinasjoner som folk kan melde seg på for å teste. Blir dette en suksess og vi får gode tilbakemeldnigner, vil vi fortsette å sende helt vanlige mennesker ut på reportasjetur, forteller Krogsrud.

Interesserte kan sende en mail til [email protected] med noen ord om seg selv, hvorfor de ønsker å delta i testpanelet og hvilken tur, en eller alle turene, de kan tenke seg å teste. Mailen må inneholde navn, telefonnummer og alder og må sendes før 1.juli 2007.

Visse kriterier gjelder for hver reise og den informasjonen finner du på hjemmesiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning