Gratis lagringplass

Har du noen gang opplevd å glemme CD-en med dokumenter på jobb, når du egentlig skulle ha brukt den hjemme? Det finnes noen løsninger for rotekopper og de av oss med uflaks.

Publisert Oppdatert
Nettet er ubegrenset, og også massevis av lagringsløsninger. Disse fungerer også fint som backup av det viktigste. Først og fremst: Å lagre filer på nettet innebærer alltid en viss risiko. Ikke bruk disse tjenestene til sensitiv informasjon eller ting som absolutt ikke skal havne i hendene på uvedkommende.

Når dette er sagt, så kan denne type lagring være både nyttig og tidsbesparende. De fleste av oss har kanskje bare bruk for den i noen få timer om gangen. Det kan være til filer som er for store til å sende som e-post eller som en løsning om man ikke har en CD-brenner eller andre lagringsenheter.

Gdrive
Har du en Gmail-adresse, så har du muligens masse plass å ta av (for tiden 2 GB totalt). Men må du virkelig holde på å sende filer til deg selv hele tiden?

Gdrive legger seg som en ekstra harddisk på PC-en din og lar deg lagre eller flytte filene direkte over til innboksen. Der vil filen ligge og være tilgjengelig uansett hvor du er i verden og den ligger der til du slettet den.

Last ned Gdrive her .

Min koffert
Min koffert gir deg ikke mer enn 100 MB gratis lagring. Men til gjengjeld får har du mulighet til å lage kjekke huskelapper som sender deg en påminnelse pr e-post eller SMS (SMS koster 2 kr. pr melding). Du kan også lage et par egen sider med informasjon som du kan dele og laste opp filer direkte.

På PC-en din har du kanskje noe som heter "Min koffert"? Denne kan brukes opp mot denne tjenesten.

Om du liker tjenesten, men trenger mer plass, så kan du oppgradere. Den største pakken koster 60 kroner pr mnd og gir deg 3 GB lagringsplass. Du slipper også reklamen om du oppgraderer fra gratisversjonen.

En enkel og grei tjeneste for deg som trenger påminnelser og plass til noen få filer.

Det finnes flere slike tjenester, både betalingstjenester og gratistjenester. For lagring av bilder finnes det drøssevis av gratistjenster, der du kan oppbevare en kopi av bildene dine og dele dem med andre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning