Godt norsk

Møbeldesigneren Joachim Botnen (40) står bak denne stolen. Botnen er kåret til én av de ti beste norske designerne i 2005.

Publisert Oppdatert
Det er bladet Design Interiør som står bak kåringen. Designeren Joachim Botnen har sammen med markedsfører Pål Christian Linaae laget en serie møbler som skal kunne fungere sammen i et konsept, kalt Logic.
Fleksibelt

"Enkle, fine og anvendelige produkter i en ambisiøs storserie", kunngjør juryen, som fortsetter med at "møblene er tidsriktige og har en egen karakter". Kunden kan selv velge trekk. I motsetning til hos billigkjedene, er det mulig å ta med stoff til butikken for å få møbelet man ønsker seg.

- Logic-konseptet er det viktigste jeg har gjort innenfor møbeldesign, fastslår Botnen.

- Vi ville lage et bredt produktspekter, som skulle være salgbart, men samtidig ha et unikt preg.

Duoen spesialdesigner møbler på oppdrag. Lenestolen Odeon ble laget for utestedet Odeon på Oslo vest, og bærer stedets navn. Botnen og Linnae har også laget to bord for den norske ambassadørboligen i Mosambik, det ene er høyt og smalt og beregnet på at gjester kan skrive i gjesteboken. På Hafjell har Botnen og Linnaae levert møbler til Solveig Gjelsten, kona til ikke ukjente Rune Gjelsten.

Utdanning fra Danmark

Botnen er opprinnelig utdannet keramiker, men tok senere utdanning som industridesigner. Begge utdanningene har han fra møbellandet Danmark.

Designeren fikk mye oppmerksomhet på en internasjonal møbelmesse i New York i 2002. Samme år hadde han også en utstilling på varehuset Harrods i England.

Midt på treet prismessig

Møblene selges hos 14 forhandlere over hele landet. Prisene ligger på nivå med Hilmers Hus og R.O.O.M. For en sofa må man ut med mellom 12.000 og 16.000 kroner.

Botnen har levd av å være designer de siste seks årene.

- Det er ikke det tryggeste yrket, men man må stå på og være konsekvent. Det er viktig å holde seg til jobber som er designorientert, hvis ikke risikerer man å dette helt av lasset, sier Botnen.

For mer info, sjekk Logic Design .

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning