Godlukt til hus og bil

Luftfriskere er ofte stygge og har et begrenset utvalg av dufter. Lag dine egne duftposer med din favorittduft. Disse passer både hjemme og i bilen.

Publisert Oppdatert
Duftposer

Du trenger:

En bit stoff (bruk gjerne rester)
Nål og tråd eller symaskin
Bomull og duftolje/parfyme eller potpuri
Et bånd i passende farge.

Klipp til et rekangel som er dobbelt så langt som du ønsker høyden på duftposen. Brett inn begge kortendene og sy en søm. Brett rektangelet dobbelt med vrangen ut og sy en søm på hver langside. Vreng posen.

Inni posen legger du litt bomull dynket med duftolje eller parfyme. Du kan også fylle i potpuri. Knyt et bånd rundt toppen av posen slik at innholdet holder seg på plass.

Posen kan du legge i bilen eller henge i klesskapet, men pass på at det ikke er for mye duft i den. Den kan også henges opp på badet eller i et annet rom. Duften vil bli gradvis borte og du kan da knyte opp posen og legge i ny bomull eller potpuri.

Posene lages i forskjellige størrelser.

Duftboks

Du trenger:

En liten boks av papp, metall eller tre.
Syl
Evt. maling, perler eller annen pynt
Bomull og duftolje/parfyme eller potpuri


Boksen du bruker kan være alt fra en fyrstikkeske til et skrin i tre eller metall. Stikk noen hull i boksen med sylen, slk at duften kan komme ut. Dekorer med maling, perler eller noe annet og fyll den med godlukt på samme måte som duftposen. Om du bruker en metallboks kan du også helle litt duftolje direkte i boksen.

Boksen kan du sette på en hylle, legge i bilen eller på badet. Fyll på mer duft etter ønske og behov.

Duftoljer finnes i flere varianter og kan b.la kjøpes i hobbyforretninger og interiørbutikker. Det er ikke mye som skal til, så bruk bare litt om gangen. Andre tips:

På denne siden finner du en trinn for trinn oppskrift på en superenkel lavendelpose laget av bredt sløyfebånd.

Du kan også legge noe annet som lukter godt inne i posen eller boksen. F.eks en liten såpe.

Om du f.eks liker lukten av grønnsåpe, men ikke bruker det til rengjøring kan den helles i en liten metallboks i stedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning