Gjør sydenkupp nå

For øyeblikket er det 3500 mai-restplasser!

Publisert Oppdatert
- Det er svært mye ledig i mai i år. Konkurransen er større, så det er flere flyseter som skal fylles. Dette bidrar til at forbrukerne kan gjøre gode kjøp, sier Terje Berge, kommersiell direktør på FINN reise i en pressemelding.

- Du får sydenturer til under en tusenlapp per person, tur-retur, sier han.

Mange destinasjoner

- De som har muligheten til å ta en spontantur, har mange destinasjoner og avreisedatoer å velge mellom. Prisene er langt lavere enn i fellesferien, noe som er normalt på denne tiden av året, sier han i en pressemelding.

Les også: Våre favorittbyer

Les også: Drømmereisen vår

Les også: Få maks ut av livet- Dessuten er ikke temperaturen ofte like høy som midt på sommeren, sier Berge.

Under 1000 kroner

Flere av kun fly-restplassene på FINN reise koster under 1000 kroner tur-retur per person. Videre er det mange eksempler på uspesifiserte restplasser under 1500 kroner, og spesifiserte restplasser under 1800 kroner. Den rimeligste reisen koster 395 kroner.

Mest ledig er det til Tyrkia, Hellas og Spania, med Antalya, Kreta og Mallorca i spissen. Bare til Antalya er det 1311 reiser.

- Kun fly er et spesielt rimelig restplass-alternativ. For eksempel kan du komme deg til Split, Roma, Santorini, Mallorca og Calvi på Korsika for under tusen kroner, sier Berge.

- Kjøpers marked

Ifølge Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, er det kjøpers marked nå.

- Totalmarkedet av aktører og tilbud er større, slik at det er ekstra mange fly som skal fylles. Dermed får man mer å velge mellom. Ellers er lave priser noe vi pleier å ha i mai, sier hun.

Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, selger flere reiser i mai i år enn på samme tid i fjor. Han opplever også at reisene selges tidligere.

- Etterspørselen etter reiser er god. Renten er lav, mange har full lommebok og ferie prioriteres høyt. Fjorårets dårlige sommervær i Norge gjør nok også at folk er ekstra soltørste, sier Grønli, som hevder at prisbildet er det samme som i mai tidligere år.

Kilde: Finn reise Strand-229

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning