Gi skoeskene nytt liv!

Tar du med deg skoesken neste gang du kjøper sko, så har du et perfekt utgangspunkt for din helt personlige oppbevaringsboks.

Publisert Oppdatert
Neste gang du kjøper et par sko og får spørsmål om du vil ha med esken, så kan det være lurt å takke ja. Med litt pent papir eller stoff blir eskene til praktisk oppbevaring som tåler dagens lys og kan plasseres hvor som helst.

Du trenger:

Skoeske
Lim
Saks
Pent papir (for eksempel gavepapir) eller stoff

Ta lokket av esken og mål til hvor mye papir du trenger for å dekke de to delene. Legg et tynt lag med lim over de størstre flatene (toppen av lokket og bunnen av esken). Stryk papiret eller stoffet forsiktig på plass over flatene.

Vær nøye med hjørnene. Her skal det klippes et snitt i hvert hjørne, slik at papiret/stoffet ligger pent og ikke krøller seg. Klipp helt opp til kanten og legg lim på alle sidene av esken og lokket. Styk papir/stoff pent på plass her også. Pass på at det ikke er for mye lim på flatene. For mye lim lager ofte bobler eller skrukker.

Klipp til, slik at papiret eller stoffet kan brettes 1-2 cm ned på innsiden av esken og lokket. Ta på lim her også og brett på plass. Det er viktig at det sitter godt fast på innsiden, da dette er området som får mest slitasje. Dobbeltsidig tape kan med fordel erstatte limet på innsiden.

Når hele esken er kledd bør den få tørke skikkelig før du setter den sammen. I mellomtiden kan du lage merkelapper, slik at det er lett å se hva esken inneholder. Baksiden på visittkort er perfekt til dette. Skriv på kortet med en tusj og lim den på esken. Enda bedre er det å få tak i små plastlommer som limes på. Da kan merkelappen byttes ut ved behov og den holder seg mye bedre.

Et annet alternativ er å skjære ut et vindu i esken og sette inn en bit med klar plast. Da vil innholdet vises gjennom vinduet.

Eskene kan brukes til små ting som ofte blit liggende og flyte. Postkort/julekort, sysaker, brev og mye annet. De er også perfekte som gaveesker med en sløyfe rundt. Bruk gjerne esker i forskjellige størrelser også. Det er slett ikke bare skoesker som fungerer til dette. i_185925.JPG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning