Gi et personlig kort!

Det er alltid en anledning. Selv om det finnes massevis av fine kort i butikken, så er det mye koseligere å gi et hjemmelaget et.

Publisert Oppdatert
Det finnes mange måter å lage kort på. Med saks, papp, papir og tusjer kommer du ganske langt. Man kan absolutt bruke det man har tilgjengelig. Har du i tillegg bilder av den som skal få kortet eller fine utklipp så kan kortet gjøre stor glede hos mottakeren.

Den raske

Noen ganger kommer anledningene fort og man får dårlig tid. Har du noen få minutter, så rekker du også å lage et kort. Bruk litt tykt papir som brettes i to på midten. Tegn en enkel tegning eller skriv navnet på mottakeren på forsiden og skriv en liten hilsen inni kortet. Fest et bånd rundt kortet slik at det blir liggende der du brettet kortet. Du kan også klippe ut figurer (f.eks. et hjerte) i papir og lime på forsiden.

Datakortet

Har du en datamaskin og en fargeprinter tilgjengelig, så kan du raskt lage et flott kort. Bruk enten et bildebehandlingsprogram eller f.eks word til å sette inn tekst og bilder som skal være på forsiden og baksiden av kortet. Bruk bare den ene halvdelen til forside, slik at kortet kan brettes. Skriv ut på fotopapir eller annet tykt papir og brett dobbelt. Inni kortet kan du skrive for hånd eller snu arket i skriveren og skrive ut der også. Perfekt for deg som ikke stoler på håndskriften.

Scrappekortet

Driver du med scrapping, så har du sikkert drøssevis med småting som kan brukes. Lek deg med bilder, sakser med mønster, gullpenner, border, lim og cut-outs. Bruk de samme teknikkene som brukes i et scrappealbum. Har du ikke scrappesaker, så finner du helt sikkert noe som kan brukes i en skuff eller i et skap.

Kunstnerkortet

Om du er flink til å male eller tegne, så kan du helt sikkert klare å trylle frem et flott kunstverk på kort tid. Barnetegninger kan også brukes. Bruk et ferdig kort med utstanset forside eller skjær ut en firkant eller sirkel på forsiden av et dobbelt kort. Lim kunstverket på innsiden. Du kan også klippe til tegningen eller maleriet og lime det direkte på forsiden av kortet.

Korssting

Om du har litt bedre tid, så kan du brodere et lite motiv med korssting. Bruk samme fremgangsmåte som med tegninger/malerier. Dette passer fint på små kort som festes på en bukett med blomster eller på en liten gave.

Stort kort

Til ekstra festlige anledninger kan det være morsomt å lage et ekstra stort kort. Kjøp et stort ark med tykt papir (plakat). Om du bruker papp/plakat så trenger det ikke å brettes dobbelt. Da holder det å dekorere fremsiden og skrive på baksiden. Tykt papir kan brettes dobbelt og få forsiden dekorert. Vil du ha et ekstra stort bilde på forsiden, og har bare A4-skriver, så kan du dele opp bildet i to eller fire like store deler og lime dem tett sammen. Skjøtene blir nesten ikke synlige om du er nøyaktig med klipping og liming.

Julekort

Det er flere måneder til jul. Men om du begynner tidlig, så kan du lage lekre julekort med bilder og pynt som du ellers ikke rekker å få ferdig. Dessuten slipper du å lete byen rundt etter rødt silkebånd.

Konvolutten

Når du har laget et fint kort, så er det kjedelig å måtte dytte det ned i en hvit eller grå konvolutt. La farger og dekor gå igjen på konvolutten.

Og du trenger slett ingen anledning for å sende et kort. i_194927

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning