Full rulle med vinyl

Nye gulvbelegg gir trendy og ungdommelige gulv. Vinyl kan fås som rull eller som fliser. I alle slags farger, ensfarget og mønstret, og som imitasjoner av naturlige materialer som tre og stein.

Publisert Oppdatert
Det store utvalget gjør det dessuten mulig å finne et gulv som passer både smak og pengepung.

Enkelt vedlikehold

Tarkett har nettopp kommet med en ny type gulvbelegg, med sterke farger, striper og grafiske mønstre i retro-stil. Cool & Colour er navnet på serien, som består av et bredt utvalg farger fra rødt, gult, turkis, blått og lilla, til klassisk svart/hvitt. Prisene for gulvbelegget er 120 til 150 kroner for kvadratmeteren.

- Belegget er helt på linje med interiørtrendene akkurat nå. Vi regner med at dette vil slå an stort, særlig hos de unge og trendy. Belegget er også svært enkelt å legge, sier Jon H. Hennie, salgssjef i Tarkett AS.

Vinyl har alltid vært kjent for å tåle alle typer søl svært godt, samt at det er lett å rengjøre med tørrmopp. Du kan også bruke såpe og varmt vann om du ønsker det. Ulempen er at det kan gå hull hvis du mister noe skarpt i gulvet.

Trenger ikke lim

Ønsker du å legge vinylgulv, må underlaget være plant. Vask dessuten gulvet nøye. Gulvlister bør helst tas bort under leggingen. Det gjør jobben enklere og gir finere resultat. Dersom du beholder listene, kan kantene skjules ved å spikre på en trekantlist.

Vinyl til bruk i privathjem behøver vanligvis ikke limes. I rom på inntil 20 kvadratmeter kan vinyl legges løst over gammelt belegg. Gulvbelegget fra Tarkett leveres i fire meters bredde slik at du i de aller fleste tilfeller slipper å skjøte. Dersom dette er nødvendig, kan du bruke spesialtape.

I samarbeid med Min Bolig

Kommenter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning