Friske krefter på kjøkkenet

Trenger du bistand til matlagingen? Forbruker-rapporten har testet sju kjøkkenmaskiner. Electrolux Assistent durer fram som vinner av testen.

Publisert Oppdatert
Electrolux Assistent oppnådde 83 av 100 poeng, og fikk karakteren "meget bra", som er beste karakter. Testen er utført av det svenske instituttet SIK i Gøteborg.

Store prisforskjeller

Med en veiledende pris på 3000 kroner, koster testvinneren Electrolux Assistent under halvparten av nummer to i testen, Kenwood Titanium til 6500 kroner. Kenwood får karakteren "bra", i likhet med resten av maskinene som ble testet.

Bør stå framme

Hustellærer og kokebokforfatter Britt Kåsin mener vi bør vurdere bruksområde når vi anskaffer kjøkkenmaskin:

* Vil du benytte kjøkkenmaskinen til å elte en brøddeig, bør du ha kjøkkenmaskin på en viss størrelse.

* Skal du bruke maskinen til å male opp kjøtt, er kjøttkvern påkrevet.

* For større matlagingsprosjekter bør du sjekke at det er flest mulig funksjoner på samme maskin, slik at du slipper å holde deg med mange tilleggsmaskiner.

- Men for de fleste er det tilstrekkelig med en foodprocessor som kan elte bolledeig, sukkerbrød, mikse milk shakes og smoothies, samt rive grønnsaker. En slik maskin tar ikke så mye plass, argumenterer Kåsin.

Trekk beskytter

Hun mener mange har investert i en overproporsjonert kjøkkenmaskin, som de aldri tar i bruk. Dermed betaler de dyrt for å fylle opp benk og skuffer med utstyr de ikke anvender. For plass kan være et problem.

- Har du plass til en kjøkkenmaskin på benken, er det et stort pluss. Da er avstanden kort for å ta den i bruk, sammenlignet med om du setter den ut i et spisskammers eller et annet rom, utdyper Kåsin.

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning