Fra vinterlang til sommerkort

Har du jeans som har blitt for korte? Eller er de kanskje slitt eller umoderne? Eller til og med i feil størrelse? Finn frem saks, nål og tråd og gjør dem om til trendy sommermote i stedet.

Publisert Oppdatert
Butikkene er fulle av skjørt, shortser og capri/piratbukser i demin. Men du har sikkert en bukse eller ti liggende i skapet som ikke er i bruk.

Du trenger:
Saks
Nål og tråd (eller en symaskin)
Knappenåler

Den enkleste shortsen

Det enkleste er ofte det beste.
Klipp av beina på buksa og få en enkel shorts i den lengden du selv ønsker. Til denne trenger du faktisk ikke å sy et eneste sting.
Om du ikke ønsker rufsete kanter, så kan du brette den nederste kanten ut eller inn og sy den fast. Husk å klippe litt mindre av beina om du vil legge den opp etterpå.

Fest med knappenåler og sy en enkel søm.

Capri/piratbukser

Capri- og piratbukser i demin passer til det meste og de fleste. Du kan selvsagt bare brette opp buksene dine, men de blir litt penere om du klipper av litt og lager en pen oppbrett (utover eller innover) som sys fast.

Skjørt

Deminskjørt finnes i alle lengder og du syr dem ganske enkelt selv også. Finn først ut hvor langt du vil ha skjørtet. Det blir litt mer komplisert å lage fotside skjørt, så det er kanskje best å holde seg til knelange eller korte skjørt.

Klipp av buksene og sprett opp sømmen mellom beina eller klipp langs sømmen om du ønsker å beholde den.

Legg den ene sømmen/klippekanten over den andre på begge sider av skjørtet og juster etter hvor vidt du ønsker at skjørtet skal være. Du kan også lage en rett søm foran og bak. Sett i nåler og prøv skjørtet.

Sy fast sømmene på frem og baksiden når du er fornøyd. Til slutt legger du opp skjørtet nederst. Om du syr sikk-sakk over klippekanten nederst, så holder det å brette opp en gang og sy en enkel søm. Da slipper du også unna kraftige sømmer som kan ta knekken på symaskinen.

Bling-bling

Det er fortsatt moderne med pynt. Det finnes motiver og "steiner" som kan strykes på og små paljetter og perler som kan sys på. Om buksene du begynte med var slitt, så kan de farges med tekstilfarge for å bli "nye" igjen.

Hvis du har bukser som ser nye ut, men ønsker en slitt effekt, så kan du lage hull eller slitte felter med en stålbørste som du drar frem og tilbake flere ganger.

Inspirasjon finner du kanskje på nettet. F.eks. på Jeaneration !

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning