Fotografering

Digitale kameraer åpner for nye muligheter på fotofronten og bidrar at fotograferingen blir rimeligere og desto mer morsom. Her er noen nyttige tips og linker.

Publisert Oppdatert

Utstyr


Uansett hvilken type kamera du har, så kan du ta flotte bilder. Å fremkalle papirbilder kan bli en god del dyrere enn å bruke et digitalkamera og de digitale kameraene får stadig hyggeligere priser. For en tusenlapp får du et greit kompaktkamera.

For å overføre de digitale bildene trenger du også en PC. Som regel er det med et enkelt fotoredigeringsprogram når du kjøper nytt kamera og det er vanligvis et bildebehandlingsprogram med PC-en din også. I disse har du muligheten til å fikse litt på størrelsen og formatet på bildene og evt. justere litt her og der.

 

Bildebehandling


Det finnes en rekke programmer som lar deg gjøre litt mer enn programmene som følger med kamera eller PC. Det mest kjente er kanskje The Gimp ligger ikke så langt bak Photoshop selv om det er gratis. Her kan du få til det aller meste.

 

Orden på filene


Når du har fotografert mye, så blir det naturlig nok mange bilder å holde styr på. Pass på at du gir mappene gode navn. Som hjelp kan for eksempel Picasa brukes. Her kan du sortere og få oversikt over alle bildene dine på et blunk.

 

Å ta gode bilder

Om du virkelig vil lære å fotografere, så kan et begynnerkurs i fotografering være en god investering. Sjekk om det finnes fotoklubber eller andre som holder kurs der du bor. Folkeuniversitetet har flere kurs å velge mellom.Her finner du blant annet ganske mye informasjon som kan komme til nytte.

 

Å bruke bildene


Det er mange måter å bruke de ferdige bildene på. Du kan skrive dem ut på din egen fargeskriver (Bruk fotopapir for best resultat) eller sende dem inn for å få dem på som papirbilder. Deretter kan de rammes inn, settes i album eller brukes til scrapbooking.
Send bilder til familie og venner, enten pr post eller e-post. Vær også på utkikk etter bilder som kan brukes som julekort eller takkekort.

 

Høsten er årstiden med de flotteste fargene. Det er heller ikke sterk sol som gjør det vanskelig å få gode bilder. Ta med deg kameraet og gå en tur i skogen eller parken. La kameraet ligge i veska, så er du klar om det dukker opp et spennende motiv.

i_177553

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning