Forberedelser i hagen

Det er vår og tid for å forberede sommeren i hagen. Selv om det kanskje er for tidlig å sette i gang plantingen, så er det greit å være klar.

Publisert Oppdatert
Plant i potter inne (eller ute).

Om du vil plante før eller løk som skal blomstre til sommeren/høsten, så kan de være greit å starte med noen krukker innendørs.
Om det er mildt og frostfritt der du bor, så kan du også plante utendørs.

Pass på at du har god drenering i krukkene dine og la dem stå i et vindu eller et annet sted med gode lysforhold. Du kan gjeren plante i krukker som settes ut når det blir mildere, men det kan være lurt å bruke små plast-potter til frø.

Ta ugresset før det kommer.

Om du er plaget med en skrådning eller et bed som fylles opp med ugress, så kan det være en god idè å ta knekken på det før det sprer seg.
Fjern alt som allerede har dukket opp eller som ligger igjen side forrige sommer. Snu jorden og legg på en solid ugressduk. Deretter kan du legge på ny, frisk jord.

Minner fra i fjor.

Ettårige vekster som du plantet i fjor kan fjernes. Tøm alle blomsterkasser og blomsterbed for gamle synder og gjør dem klare for en ny sommer.
Du kan også fjerne gammelt løv og evt. lage deg en komposthaug.

Hagemøbler.

Når solen titter frem og det er lyst og mildt, så kan hagemøblene også settes frem. Gi dem en skikkelig oppussing. Det finnes plastrens/fornyer til plastmøbler og tremøbler bør vaskes godt og oljes, lakkes eller males.

Kjøp gjerne en solid presenning som kan legges over møblene når de ikke er i bruk, så holder de seg pene hele sommeren.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning