Forbered neste vår

Om du vil at hagen skal være fargerik og frodig til våren, så kan du med fordel begynne forberedelsene nå. Du kan allerede nå plante neste års løker!

Publisert Oppdatert
Det føles kanskje som om våren er langt unna, men om ikke lenge kommer snøen og når den forsvinner, så er det plutselig vår igjen. Kjøp inn blomsterløk, rydd bedene for visnede, ettårige planter og få løken ned i jorda.

Rydding

Ta en runde i bedene dine og få vekk alt som ikke kommer igjen neste år. Pass på at dreneringen i bedet er i orden og at jorda er god. Du kan evt. legge på litt ny jord i bedene når de er rensket for rusk og rask.

Oppbevaring av blomsterløk

Om du ikke har mulighet til å sette løken i jorda med det samme, så bør du oppbevare den tørt, mørkt og kjørlig. Aller helst skal den settes med det samme den er innkjøpt. Den beste tiden å sette blomsterløk på er i september og oktober.

Planting

Tenk godt over hvor du vil sette løken. Les på pakningen og finn ut hvilke omgivelser den passer for. Se også på farger, høyde og utseende. På pakningen står det også hvor dypt løken skal settes og en del annen informasjon.

Grav eller stikk ut hull med en løkplanter. Pass på at løken ikke settes for tett, men den bør også stå samlet. Det er ikke nødvendig å gjødsle. Blomsterløk kan også settes i krukker om du ikke har blomsterbed.

Om du ikke er sikker på hvilken type løk du kan sette, så spør på et gartneri eller kjøp deg en hagebok. Mye informasjon kan du også finne på nettet.

Plenen

Høsten er også et greit tidspunkt å fikse opp gressplenen på. Det er mye regn om høsten og det er kanskje ikke like mye trafikk på plenen som om sommeren. Men vær rask før frosten kommer.

Utemøbler og grill

Snart er det også på tide å rydde vekk møbler og grill som har stått ute hele sommeren. Om du rengjør og oljer/beiser/maler nå, så slipper du unna når våren kommer. Sett alt under tak eller inn i en bod og dekk det gjerne til med en presenning e.l. Puter bør legges på et tørt sted, slik at det ikke blir jordslag eller mugg på dem.

Kast ødelagte møbler, leker og hageredskaper. Flere steder er det dessuten gode tilbud på slike ting nå som sommeren er over. Kjøp inn nytt og finn et egnet sted for oppbevaring.

Ha en fin høst! i_182751

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning