Fjellheimens skjønnhet

Antall spa-hotell på fjellet stiger frem med løfter om fjerning av furer i værbitt natur over vannet.

Publisert Oppdatert
- Så godt du ser ut! Får du kanskje høre etter en ukes ferie på fjellet. Og du smiler, brun i fjeset etter dager i strålende høstsol, rød i kinnene etter timer i frisk fjelluft og slank rundt midjen etter milelange turer i ulendt terren. Eller var det kanskje brun i fjeset etter dager i solariet, rød i kinnene etter peeling og ansiktsmaske og slank rundt midjen etter timer med oppstrammende massasje?

Lang tradisjon

I kampen om å trekke turister hele året, satser stadig flere fjellhotell på spa.

- Spa-hoteller har en lang europeisk tradisjon. Men først det siste tiåret har de moderne spa-hotellene har kommet til. Dette er blitt et av de hurtigst voksende reisesegmentene i Europa, forteller Per-Erik Winther, partner i analyseselskapet Horwath Consulting.

Han tror interessen for hotellspa vil fortsette å vokse.

- I USA bygges det sjelden resort-hoteller uten spa-avdeling. Det samme gjelder cruiseskip. I Norge har flere av høyfjellshotellene satset på spa, og flere prosjekter er på gang, opplyser Winther.

- Rett nok er det få av hotellene som har spa som sitt hovedformål. Mer vanlig er det å ha en mindre spa-avdeling som en del av tilbudet til sine gjester, tilføyer han.

Sykling og massasje

De besøkende vet i hvert fall å nyte tilbudet. I boblebadet på Vestlia Resort på Geilo reklamerer Sylvi og Henning Ofstad gjerne for spalivets gleder.

- I går syklet vi syv mil, og hadde booket massasje etterpå. Å få løst opp musklene i dempet belysning og med rolig musikk etter en lang dag på sykkelsetet var ubeskrivelig, sier Sylvi.

Dette er første gang hun er på spa, og oppholdet trekkes ut i det lengste.

- Vi hadde egentlig tenkt å dra i morgen. Men nå har vi bestemt oss for å bli noen dager til.

Norske fjellspa

Thon Hotell Skeikampen

Åpner nytt spa-anlegg 1. november med lagune, fossefall, grotte, steambad, isdusj, badstue og flere behandlingsrom. Det vil også bli en uteavdeling med forskjellige bad.

www.skeikampen.no

Rauland FjellSPA, Rauland Høyfjellshotell

Nytt spa-anlegg åpnet i fjor. Den nye velvære-avdelingen inneholder behandlingsrom, hvilerom, steambadstue, fotbad, steamdusjer, og restitusjonsområde. I tillegg tilbys svømmehall og treningsområde.

www.rauland.no/fjellspa.php

* Mountain Lodge, Norefjell

Har eget spa- og velværesenter med svømmebasseng, badstue, kaldkulp og boblebasseng. Også spesialbadekar for lyd-, lys- og magnetterapi. Tilbud om mange ulike spa-behandlinger. www.mountainlodge.no

* Dr. Holms Spa, Geilo

Har Nordens eneste Shisheido-spaklinikk, og fikk ny og utvidet spa-avdeling i fjor, med velværeavdelingen som byr på svømmebasseng, finsk sauna, tyrkisk dampbad, innen- og utendørs boblebad og trimrom. Klinikken tilbyr en rekke hud- og kroppsbehandlinger, basert på japanskinspirerte Qi-behandlinger. www.drholms.no

* Vestlia Spa og Fitness, Geilo

Vestlia Resort har et eksklusivt spaanlegg på 1000 kvadratmeter som åpnet i 2005, og inneholder svømmebasseng, jacuzzi og forskjellige typer badstuer og dusjer. Bredt utvalg spabehandlinger og stor fitness-avdeling med treningsstudio, spinningsal og aerobicsal.

www.vestlia.no

* Beitostølen Spa

Stort spa, trenings- og behandlingssenter på Radisson SAS hotellet. Egen klinisk avdeling, med fysioterapeut. Trimapparater og trening i sal, spinning, styrke eller aerobic. Mulighet for tennis og squash. Spaavdelingen tilbyr det meste innen klassiske spa- og velværebehandlinger. Stort svømmebasseng vegg i vegg. www.beitostolenspa.no

* Sanderstølen SPA & Velværesenter, TisleidalenSanderstølen Høyfjellshotell

Har egen velværeavdeling bestående av basseng, badstuer, terapibad, rom for avslapning og tilbud om masasje og SPA-behandlinger.

www.sanderstolen.no

* Rondane Spa, Otta

Tilbyr behandlinger som kroppspeeling, varmeinnpakning, hydroterapi og massasje. Svømmehall med 30 graders vann, boblebad og badstuer. Trenings- og aktivitetsrom med timeplan for ulike aktiviteter.

www.rondanespa.no

* Oline SPA og velværesenter, Gol Velværesenter

I tilknytning til Pers Hotell. Her kan du få massasje, aromaterapi, kurbad, kroppsbehandlinger med lava, leire og alger, samt ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr og make-up. Relaxavdelingen har boblebad, dampbadstue og kuldekulp. Hotellet har også stort badeland for hele familien, kalt Tropicana.

www.pers.no

* Savalen Fjellhotell & Spa, Tynset

Har stor bassengavdeling med ulike massasjestasjoner som man kan bevege seg mellom. Egen stilleavdeling med treningsrom og avslappingsareal, i tillegg til tilbud om ulike behandlinger

www.savalen.no

* Maharishi Ayurveda Helsesenter, Mesnali - Maharishi Ayur-Veda

Er et helhetlig helsesystem med siktemål å skape fysisk og mental balanse. Tilbyr massasje, ulike behandlinger, spesialtilpasset kosthold med mer.

http://ayurveda.no

* GudbrandsGard Hotell, Kvitfjell

Har rekreasjonsavdeling med svømmebasseng , boblebad, badstuer og trimavdeling. Tilbyr også massasje og aromaterapi.

www.gudbrandsgard.no

* Oversikt over andre norske spa finner du på www.altomspa.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning