Filmtabber

Til tross for millionbudsjetter klarer ikke filmskaperne å unngå å få med små og store tabber i filmene. Storfilmene er intet unntak.

Publisert Oppdatert
Noen filmer inneholder svært tydelige og uproffe tabber, i andre filmer skal du se ekstra nøye etter om du kan finne noe å sette fingeren på. Er du en av de observante filmskuerne, har du kanskje lagt merke til følgende tabber:

RINGENES HERRE FILMENE:

Ringens Brorskap:

1. I en scene med Sam og Frodo i en eng med et fugleskremsel ses en bil i fart i bakgrunnen.

2. Nærbilder av Frodo i Arwens armer (mens han bæres til et vadested) viser ansiktet dekket av grønt, slimaktig stoff. Øyeblikket etter er det borte.

3. Når Arwen og Frodo jages på hesteryggen av Ringskrømtene, går filmmusikken i travtakt. Trav har tre takter, mens galopp - som er hva hestene utfører - består av fire raske slag som iblant kan lyde som ett.

4. I en scene der hobbitene spør Strider hvor han fører dem, svarer han «ut i villmarken». Øyeblikket etter, når Viggo Mortensen passerer kamera, støter buen han bærer på ryggen, borti kamera og skumper opp bildet litt.

To Tårn:

1. Under flukten fra Edoras er det mange bilder av Eowyn. Med forskjellig sveis i alle sammen.

2.Når Saruman snakker til Sauron gjennom palantiren (stenen som ser), beveger han ikke leppene.

3. I avstandsbilder av Fangorn-skogen, er den eviggrønn. I nærbilder eller innenfra er den en løvskog.

The Matrix:  

1. I åpningsscenen jages Trinity (Carrie-Anne Moss) over hustakene. Uheldigvis ser man lett at «himmelen» er et sortmalt studiotak.

2. I første møte med Neo (Keanu Reeves), ses han ovenfra mens han sover foran PC'en. Tastaturet er et annet enn når han i neste øyeblikk febrilsk forsøker å stoppe innkommende beskjeder.

3. En politimann bommer på et kjempesprang over en «murstensmur» under en forfølgelsesscene med Trinity - hvorpå «muren» settes i vibrasjon.

Oppdrag Nemo:  

1. Pelikanen Nigel ligner den brune pelikan (Pelecanus Occidentalis). Men filmen foregår i australske farvann. Der finnes bare den australske pelikan (Pelecanus Conspicillatus) - som skal se helt annerledes ut.

2. Dykkerflagget på tannlegens båt er det amerikanske røde og hvite dykkerflagg. Men i australske farvann brukes det australske dykkerflagg som er blått og hvitt.

Gjøkeredet:

Handlingen er lagt til 1963 men under den glade tur med McMurphys ( Nicholson) kaprede buss, sees flere biler av senere årgang.

Gudfaren:  

1. En bygning som speiles i vindusrutene på en politibil, ble ikke bygd før mange år etter hendelsene i Corleone-famililien.

2. Den italienske vin-klassifiseringen DOC (Denominecione di Origine Controllata) ble ikke tatt i bruk før i 1963, mange år etter hendelser i «Gudfaren», der DOC-merkede flasker står på bordene.

3. I en scene fra et «fredsmøte» i 1947 vises et amerikansk flagg med 50 stjerner. Men det fikk det amerikanske flagget først i 1960 (etter at Hawaii var blitt tatt opp som 50. stat i De forente stater). I 1947 hadde flagget bare 48 stjerner, i 1959 fulgte den 49. (for Alaska).

Pirates of the Caribbean: The Curse of the black pearl:

1. I det Jack (Johnny Depp) sier «On deck you scabrous dogs», kan du se en mann over Jacks venstre skulder iført hvit cowboyhatt, hvit t-sjorte og solbriller stå å se utover havet.

2. Mens Jack sklir ned tauet kan man i scenen merke at hver av de engelske soldatene avfyrer skudd mer enn en gang, noe som er umulig i den tidsepoken, fordi repetisjonsvåpen ikke ble oppfunnet før midten av 1800-tallet.

3. Når nærjageren eksploderer i luften av våpenpulveret og da Elizabeth (Keira Knightley) går under tauet, kan man se en mann med hodetelefoner på hodet og en megafon i hånden sin i det nedre venstre hjørnet av skjermen, det ser ut som regissøren Gore Verbinski.

Charlie's Angels:

Når englene sloss med «Creepy Thin Man», rett før Drew Barrymore løfter opp Lucy Liu for å spinne henne rundt og sparke den tynne manne, roper Drew Barryomore «Lucy!» selv om Lucy Lius karakter heter «Alex».Kilde: moviemistakes.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning